15 деца от 3-ти клас в началното училище "Камило Сиенфуегос" в Хавана се включиха в "Готварска работилница" в ресторант "България" и се запознаха с някои от тайните на българската кухня.
В рамките на инициативата "Месец на Европа в Куба" децата се научиха да точат кори и да приготвят традиционна българска баница. Разбира се, после изядоха сътвореното, танцуваха и се веселиха от сърце, съобщават от посолството на България в Хавана. На събитието присъства и българският посланик Тодор Кънчевски. Всички участници получиха почетни значки на България.
Снимки: Facebook / Посолство на България в Куба
В Берлин се открива изложба, представяща творчеството на Георги Баев под наслов "Георги Баев. 100 години от рождението на художника". Стогодишнината се навърши на 9 ноември 2024 г., посочва Българският културен институт в Берлин. Откриването е..
Църковна делегация от Българската патриаршия, в лицето на митрополит Антоний и отец-професор Иван Иванов беше сред официалните гости на интронизацията и инициацията на папа Лъв XIV на 18 и 19 май. Българските представители предадоха официалния..
В Чикаго, за четвърта поредна година, се проведе парад, посветен на Деня на българската просвета и култура - 24 май. Събитието е организирано от кметството на Елк гроув вилидж и Генералното консулство на България в Чикаго. Веднага след парада се..