Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Български училища в Кипър отварят врати за новата учебна година

Снимка: Bulgarian School Nicosia

Две от 10-те български съботно-неделни училища в Кипър откриват днес новата учебна година. С водосвет и тържествена програма българското училище „Народни будители“ в град Паралимни в югоизточната част на острова отбелязва за 15-ти път първия учебен ден. Най-голямото българско училище на острова - училище „Никола Вапцаров“ в Никозия към Съюза на българите в Кипър, започва своята 10-та учебна година. Празничната програма за откриването й е подготвена заедно със студенти от Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий“, които са били стажанти в училището през лятото. Двете училища ще отбележат юбилейните си годишнини с различни мероприятия до края на учебната година под егидата на посолството на България и на Община Паралимни.
Останалите български съботно-неделни училища ще посрещнат българчетата в клас в дните до 17 септември. Информацията е на кореспондентката на БНР в Кипър Бранислава Бобанац.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Изборния ден в Посолството на България в  Прага

Българите в Чехия и Словакия с надежда, че масов вот би променил нещата в България, а защо не и в Европа

Изборите за български и Европейски парламент в Чехия и Словакия протичат спокойно и добре организирано, като секциите и в двете централноевропейски държави са разположени в българските посолства, съответно в Прага (3 секции)и в Братислава (1 секция)...

публикувано на 09.06.24 в 19:30

Марина Иванова, Париж: Българите тук гласуват информирано и за народни представители, и за евродепутати

Във Френската република са разкрити 15 изборни секции, като сънародниците ни в столицата Париж гласуват в три, разположени в българското посолство. В една от тях първоначалният списък на предварително записалите се да гласуват наброявал едва 10..

публикувано на 09.06.24 в 18:44
Бурса

Мелтун Кадъоглу от Бурса: Гласувах за мир и всички права да се спазват в България

В турския град Бурса живеят много от българските изселници. Мелтун Кадъоглу е един от тях – преди 35 години напуска страната ни, където е завършил Музикална та академия в Пловдив . Бил е диригент на Симфонични оркестри в   Адана и Бурса,..

публикувано на 09.06.24 в 18:10