Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От 3-и до 5-и октомври през нощта ще ремонтират Дунав мост при Русе

Снимка: БГНЕС

Дунав мост при Русе ще бъде затварян за движение за по 3 часа през нощта - от 22:00 часа до 01:00 часа, от 3-и до 5-и октомври 2023 г. Причината е изпълнение на неотложни аварийно-ремонтни дейности на фугите на моста, съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура". 

За да не се затруднява движението, аварийните работи ще се извършват през нощта, когато трафикът и натовареността на граничния пункт е по-слаб, информираха от пътната агенция. 

При изпълнението на ремонта ще се използва материал, който изисква при втърдяването му да няма никакви вибрации по конструкцията на моста. Целта е предприеманите сега аварийни дейности да осигурят нормалното експлоатационното състояние на съоръжението до започване на предстоящия основен ремонт. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Етнографският музей в Бургас

Етнокухня, старинни носии и орхидеи в „Европейската нощ на музеите” в Бургас и Несебър

Етнографският музей в Бургас ще ухае на храна. Там демонстрацията на етнокухня и кулинарни умения ще направи лично директорът на музея д-р Милен Николов. Той ще сготви свинско с лапад, зелен лук и гьозум по стара котленска рецепта. В Етнографския..

публикувано на 18.05.24 в 07:10

"Европейската нощ на музеите" с мащабна интердисциплинарна програма в София

За 20-и път София се присъединява към "Европейската нощ на музеите". Инициативата се организира от Френския институт в България, Министерството на културата и Столичната община в третата събота на месец май. В нощната програма жителите и гостите на..

публикувано на 18.05.24 в 06:25

В събота ще е слънчево, след обяд над Родопите ще превали

В събота  минималните температури в страната ще са между 8° и 13°, в София 10°. Сутринта в котловините ще има мъгли. През деня ще е слънчево. След обяд над планинските масиви ще се заоблачи и на места ще превали. Максималните температури ще са от 20° до..

публикувано на 17.05.24 в 19:10