Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи, блокирани на летището в Тел Авив, се завърнаха у нас

Снимка: БГНЕС

На летище “София” кацна първият пътнически самолет, излетял от Израел след терористичните атаки на ислямистката групировка “Хамас”.

Николай Денков осъди терористичните атаки на “Хамас”

Правителственият „Еърбъс“ излетя за Тел Авив в 6,00 ч. тази сутрин веднага след полученото разрешение от израелските власти, за да евакуира сънародниците ни, съобщи правителствената пресслужба. На борда му е транспортният министър Георги Гвоздейков.  

Вчера около 50 българи бяха блокирани на летището в Тел Авив. Те са успели да напуснат Палестина и да се прехвърлят в Израел.

„Всички нискотарифни полети бяха отменени и пътниците от тях останаха там. Чухме много взривове, много се уплашихме за живота си”, разказа завърналата се на родна земя Калина. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валежите спират, облаците се разкъсват и отстъпват място на слънцето в почивните дни

В събота, 15 юни, в България се очаква предимно слънчево време.  В сутрешните часове, на места в равнините и низините, видимостта ще е намалена. След обяд, главно над източните и планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще бъде без..

публикувано на 14.06.24 в 19:35

България днес - 14 юни 2024 г.

В „България днес“ на 14 юни ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница, звукова картина от местата в България с най-тежки поражения от мощната буря снощи, хроника на събитията с балкански адрес от..

публикувано на 14.06.24 в 19:00

Спират шести блок на АЕЦ "Козлодуй" заради неизправност в неядрената част

На 15 юни ще бъде спрян за планови превантивни ремонтни дейности шести блок на АЕЦ "Козлодуй" поради констатирани неизправности на маслената система на блочен трансформатор в неядрената част и индикации за пропуск на топлоносител в парогенератор...

публикувано на 14.06.24 в 15:42