Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българи, блокирани на летището в Тел Авив, се завърнаха у нас

Снимка: БГНЕС

На летище “София” кацна първият пътнически самолет, излетял от Израел след терористичните атаки на ислямистката групировка “Хамас”.

Николай Денков осъди терористичните атаки на “Хамас”

Правителственият „Еърбъс“ излетя за Тел Авив в 6,00 ч. тази сутрин веднага след полученото разрешение от израелските власти, за да евакуира сънародниците ни, съобщи правителствената пресслужба. На борда му е транспортният министър Георги Гвоздейков.  

Вчера около 50 българи бяха блокирани на летището в Тел Авив. Те са успели да напуснат Палестина и да се прехвърлят в Израел.

„Всички нискотарифни полети бяха отменени и пътниците от тях останаха там. Чухме много взривове, много се уплашихме за живота си”, разказа завърналата се на родна земя Калина. 



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Атанас Зафиров

Атанас Зафиров сменя Корнелия Нинова на лидерския пост в БСП

За временен председател на БСП на мястото на подалата оставка след лошото представяне на левицата-столетница Корнелия Нинова на изборите е избран Атанас Зафиров. До 10 ноември трябва да бъде извършен прекият избор на постоянен лидер на социалистите,..

публикувано на 15.06.24 в 14:42

Националният археологически музей участва в Европейските дни на археологията

По-различен поглед към науката Археология – като основа за комуникация, публично споделяне на европейското наследство, и по-лесен достъп до него – дава инициативата Европейски дни на археологията 2024, която се провежда в редица държави на континента...

публикувано на 15.06.24 в 10:25
Архив

"Поход за семейството" ще се проведе в София, Пловдив и Варна

Национален "Поход за семейството" ще се проведе днес в три града на страната - София, Пловдив и Варна. В столицата проявата започва от 16 часа - от Народния театър "Иван Вазов", откъдето ще потегли към Съдебната палата, по булевард "Витоша" и ще стигне..

публикувано на 15.06.24 в 10:05