Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България има една от най-сигурните външни граници в ЕС

Снимка: БГНЕС

Сега България има една от най-сигурните външни граници в ЕС, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова, запитана дали страната е подготвена за бежанска вълна от Близкия Изток. Вижте какво се случва в Италия, в Гърция, каза Йотова пред журналистите. 

„Независимо от многото гласове, които чуваме не само в страната, но и отвън, на скептиците за нашето влизане в Шенген, аз смятам, че и този път България ще се справи. Разбира се, това не е само наша задача. Упрекът ми е към европейските институции, защото знаете, че пактът за миграция е блокиран. Част от клаузите вътре не са изгодни за България, защото ще продължи да действа Дъблинското споразумение", посочи Йотова. Според нея това ни обрича да бъдем страна, която основно ще се грижи за мигрантите, които ще стъпят за първи път в територията на ЕС, минавайки именно българската граница.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Спират шести блок на АЕЦ "Козлодуй" заради неизправност в неядрената част

На 15 юни ще бъде спрян за планови превантивни ремонтни дейности шести блок на АЕЦ "Козлодуй" поради констатирани неизправности на маслената система на блочен трансформатор в неядрената част и индикации за пропуск на топлоносител в парогенератор...

публикувано на 14.06.24 в 15:42

Президентът Радев постави въпроса за връщането на военната служба

В Стара Загора, където участва в Четвъртия национален събор на запасното войнство, президентът Румен Радев изтъкна необходимостта от начална военна подготовка за младото поколение. Радев посочи за пример съюзниците ни в НАТО, които връщат наборната..

публикувано на 14.06.24 в 13:58

Вижте разпределението на партийните мандати в 50-ото Народно събрание

ЦИК обяви мандатите в новия 50-ти парламент на България.  Получилата най-много гласове на отминалите на 9 юни избори за Народно събрание  коалиция ГЕРБ-СДС ще има 68 депутати. Втората по численост парламентарна група - на ДПС - 47, "Продължаваме..

публикувано на 14.06.24 в 13:41