Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България има една от най-сигурните външни граници в ЕС

Снимка: БГНЕС

Сега България има една от най-сигурните външни граници в ЕС, коментира вицепрезидентът Илияна Йотова, запитана дали страната е подготвена за бежанска вълна от Близкия Изток. Вижте какво се случва в Италия, в Гърция, каза Йотова пред журналистите. 

„Независимо от многото гласове, които чуваме не само в страната, но и отвън, на скептиците за нашето влизане в Шенген, аз смятам, че и този път България ще се справи. Разбира се, това не е само наша задача. Упрекът ми е към европейските институции, защото знаете, че пактът за миграция е блокиран. Част от клаузите вътре не са изгодни за България, защото ще продължи да действа Дъблинското споразумение", посочи Йотова. Според нея това ни обрича да бъдем страна, която основно ще се грижи за мигрантите, които ще стъпят за първи път в територията на ЕС, минавайки именно българската граница.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силна буря и едра градушка доведоха до бедствено положение в няколко български общини

След снощната буря, придружена с градушка и силен вятър, няколко общини в страната понесоха сериозни щети и обявиха бедствено положение.  За кошмарна гледка, невиждана досега опустошителна буря, апокалипсис с изпокъсани електрически проводници,..

публикувано на 14.06.24 в 11:07

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40
Градушката в Габровско

Градушки и бури удариха Централна и Източна България

В Ловешко продължават огледите на щетите от бурятя, придружена с градушка, която на 12 юни в 19 ч. наводни улици, унищожи реколта и прекъсна тока на много места. Само за около 20 минути над Ловеч се изляха 25 литра дъжд на кв. м. и градушка ...

публикувано на 13.06.24 в 09:16