Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Творби на художника Велин Динев събират почитателите му в Сливен

4
Велин Динев
Снимка: Община Сливен

В Сливен, в общинската зала "Май", е подредена самостоятелна изложба на художника Велин Динев по случай 85-годишнината му, съобщи пресцентърът на общината. Повече  от 40 години художникът е известен с успехите си в областта на батика и живописта. Има множество самостоятелни изяви и участва в общи изложби в Букурещ, Берлин, Будапеща, Париж и Лондон. През последното десетилетие представя редица самостоятелни изложби в Сливен, където живее и твори. Негови творби са притежание на колекционери от Германия, САЩ, Франция, Англия, Австрия, Китай и Русия. 


В настоящата експозиция са представени картини от различни периоди в творчеството му, сред тях са "Сезони", "Годишните времена по Вивалди", "Зелено дърво", "Червено дърво", "Пространства", "Мостове" и "Птица". През 2018 г. Велин Динев стана носител на голямата награда "Сирак Скитник", присъдена от Националната изложба-конкурс за Димитровден на празника на Сливен, а през настоящата беше отличен с приза за живопис от същия форум.

Снимки: Община Сливен, Галерия Мей

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Още от категорията

Фотографът Валерий Пощаров за силата да се хванем за ръка

"В свят, който все повече се разединява, хващането за ръце се превръща в тиха молитва - начин да се съберем отново". Така започва описанието на проекта "Баща и син" на фотографа Валери Пощаров на сайта на Световната фотографска организация. На..

публикувано на 29.04.24 в 13:10

Британската галерия The Wilson представя колекция от картини на български емигрант

Галерия и музей The Wilson в британския град Челтнъм показва уникална колекция от картини на български емигрант, който в продължение на дълги години е живял и работил на Острова. Експозицията съдържа творби  на Амедео Модиляни, Ванеса Бел, Пабло Пикасо,..

публикувано на 28.04.24 в 10:10

В Лондон представят "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов

Книгата "Енигмата Сборяново" на Драгомир Богомилов ще бъде представена тази вечер от 19.00 ч. в галерия "София" в Българския културен институт в Лондон. Преди повече от 2000 години днешният резерват Сборяново е бил център на мистичните..

публикувано на 25.04.24 в 06:10