Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пето реми за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова
Снимка: ChessBase India

В партия, продължила пет часа и половина, Нургюл Салимова завърши реми с белите фигури срещу украинката Анна Музичук на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Българката водеше играта през цялото време, но не успя да се възползва от предимството си.

Шест кръга преди края на турнира Нургюл Салимова заема петото място с 3,5 т. Първи до момента с 5 т. са рускинята Александра Горячкина и китайките Лей Тинцзие и Тан Чжони.

Следващата съперничка на нашата шахматистка ще бъде Лей Тинцзие.

Победителката в турнира ще играе за световната титла срещу настоящата шампионка Цзю Вънцзюн от Китай.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Силна буря и едра градушка доведоха до бедствено положение в няколко български общини

След снощната буря, придружена с градушка и силен вятър, няколко общини в страната понесоха сериозни щети и обявиха бедствено положение.  За кошмарна гледка, невиждана досега опустошителна буря, апокалипсис с изпокъсани електрически проводници,..

публикувано на 14.06.24 в 11:07

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40

България днес - 13 юни 2024 г.

В „България днес“ на 13 юни разговаряме с Люк Леви, директор на Френския културен институт в София, по подов поредицата от кръгли маси и културни събития в различни европейски градове, озаглавена „Изправени пред войната. Европейски диалози“, която днес..

публикувано на 13.06.24 в 19:00