Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пето реми за Нургюл Салимова на Турнира на претендентките

Нургюл Салимова
Снимка: ChessBase India

В партия, продължила пет часа и половина, Нургюл Салимова завърши реми с белите фигури срещу украинката Анна Музичук на Турнира на претендентките за световната титла по шахмат в Торонто. Българката водеше играта през цялото време, но не успя да се възползва от предимството си.

Шест кръга преди края на турнира Нургюл Салимова заема петото място с 3,5 т. Първи до момента с 5 т. са рускинята Александра Горячкина и китайките Лей Тинцзие и Тан Чжони.

Следващата съперничка на нашата шахматистка ще бъде Лей Тинцзие.

Победителката в турнира ще играе за световната титла срещу настоящата шампионка Цзю Вънцзюн от Китай.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Валежите спират, облаците се разкъсват и отстъпват място на слънцето в почивните дни

В събота, 15 юни, в България се очаква предимно слънчево време.  В сутрешните часове, на места в равнините и низините, видимостта ще е намалена. След обяд, главно над източните и планинските райони ще се развива купеста облачност, но ще бъде без..

публикувано на 14.06.24 в 19:35

България днес - 14 юни 2024 г.

В „България днес“ на 14 юни ви предлагаме актуална информация от България и българските общности зад граница, звукова картина от местата в България с най-тежки поражения от мощната буря снощи, хроника на събитията с балкански адрес от..

публикувано на 14.06.24 в 19:00

Спират шести блок на АЕЦ "Козлодуй" заради неизправност в неядрената част

На 15 юни ще бъде спрян за планови превантивни ремонтни дейности шести блок на АЕЦ "Козлодуй" поради констатирани неизправности на маслената система на блочен трансформатор в неядрената част и индикации за пропуск на топлоносител в парогенератор...

публикувано на 14.06.24 в 15:42