Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекордно количество хероин задържаха на ГКПП “Капитан Андреево”

Снимка: customs.bg

Близо 403 кг хероин на стойност над 16,7 млн. лв. беше открит на ГКПП “Капитан Андреево”. “Заловеното количество е рекордно за последните пет години”, заяви на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

Наркотикът е бил разпределен в 156 спални матраци в камион, управляван от турски гражданин.

Според министъра по случая не е постъпила информация от партньорски служби и е работено основно на принципа анализ на риска. “Предстоят действия изцяло по линия на международното сътрудничество и са активирани всички канали за получаване на информация от страните, през които е минал камионът”, каза още Калин Стоянов.

Шефката на Агенция "Митници" е задържана за 72 часа

Акцията идва месец, след като на кораб в пристанище “Бургас” бяха открити 170 кг кокаин – най-голямата подобна пратка, осуетена там. Операцията беше оповестена от вече бившия директор на Агенция “Митници” Петя Банкова, която седмица по-късно беше арестувана за участие в организирана престъпна група.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Президентът Радев постави въпроса за връщането на военната служба

В Стара Загора, където участва в Четвъртия национален събор на запасното войнство, президентът Румен Радев изтъкна необходимостта от начална военна подготовка за младото поколение. Радев посочи за пример съюзниците ни в НАТО, които връщат наборната..

публикувано на 14.06.24 в 13:58

Вижте разпределението на партийните мандати в 50-ото Народно събрание

ЦИК обяви мандатите в новия 50-ти парламент на България.  Получилата най-много гласове на отминалите на 9 юни избори за Народно събрание  коалиция ГЕРБ-СДС ще има 68 депутати. Втората по численост парламентарна група - на ДПС - 47, "Продължаваме..

публикувано на 14.06.24 в 13:41

Силна буря и едра градушка доведоха до бедствено положение в няколко български общини

След снощната буря, придружена с градушка и силен вятър, няколко общини в страната понесоха сериозни щети и обявиха бедствено положение.  За кошмарна гледка, невиждана досега опустошителна буря, апокалипсис с изпокъсани електрически проводници,..

публикувано на 14.06.24 в 11:07