Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Рекордно количество хероин задържаха на ГКПП “Капитан Андреево”

Снимка: customs.bg

Близо 403 кг хероин на стойност над 16,7 млн. лв. беше открит на ГКПП “Капитан Андреево”. “Заловеното количество е рекордно за последните пет години”, заяви на брифинг служебният вътрешен министър Калин Стоянов.

Наркотикът е бил разпределен в 156 спални матраци в камион, управляван от турски гражданин.

Според министъра по случая не е постъпила информация от партньорски служби и е работено основно на принципа анализ на риска. “Предстоят действия изцяло по линия на международното сътрудничество и са активирани всички канали за получаване на информация от страните, през които е минал камионът”, каза още Калин Стоянов.

Шефката на Агенция "Митници" е задържана за 72 часа

Акцията идва месец, след като на кораб в пристанище “Бургас” бяха открити 170 кг кокаин – най-голямата подобна пратка, осуетена там. Операцията беше оповестена от вече бившия директор на Агенция “Митници” Петя Банкова, която седмица по-късно беше арестувана за участие в организирана престъпна група.






Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Първият летен ден - горещ, с предупреждение за опасно високи температури

В петък, 21 юни, ще продължи горещата вълна и слънчевото време. В източната половина на страната ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток, в западната ще е почти тихо. Максималните температури ще бъдат между 33° и 38°, в Източна България -..

публикувано на 20.06.24 в 19:35
Тримата митрополити, от които ще бъде избран Българският патриарх (от ляво надясно): Гавриил Ловчански, Григорий Врачански и Даниил Видински.

Светият синод излъчи тримата кандидати за Български патриарх

След дълго заседание, продължило няколко часа, Светият синод излъчи тримата митрополити, измежду които трябва да бъде избран новият Български патриарх. Това са Ловчанският митрополит Гавриил, Врачанският митрополит Григорий и Видинският митрополит Даниил...

публикувано на 20.06.24 в 18:15

Часът на Радио България по програма "Христо Ботев" - Брой 5

В петия брой на „Часът на Радио България...“ говорим за б ългарските медии по света с Диана Гласнова от Хърватия и Деница Секуличка от Словакия.  В контекста на Евро` 2024 - за историята на европейските  първенства по футбол и за мястото на..

публикувано на 20.06.24 в 11:58