Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

“Мобилна бибиотека” събира на езерото Самамиш българите в Сиатъл

Снимка: “Читалня Сиатъл“ / фейсбук

“Читалня Сиатъл“ подготвя “Мобилна библиотека“, която ще бъде представена на традиционния пикник, организиран от Българския център за култура и наследство в града на 19 май на езерото Самамиш, съобщи почетният консул в Сиатъл Елка Русков.

Очакваме ви на поляната, където се събираме обикновено. Ще има поставени указателни знаци, които да ви упътят. Не забравяйте да си донесете най-необходимото – много празнично настроение, усмивки и вкусна храна, без които празник не става”, призовават от центъра.

Пикникът по повод Деня на славянската писменост и българската просвета и култура ще се проведе от 10,00 ч. местно време. Началото на “Мобилната библиотека“ пък ще бъде дадено в 15,00 ч. и по време на събитието посетителите ще могат да вземат, да връщат и да заменят книги, както и да даряват нови издания.



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Училище

Когато и ученици, и учители са в час !

11 български училища по света от общо 262 в списъка на Министерството на образованието и науката за настоящата учеблна годна носят името на поета-революционер Христо Ботев. И всички те почитат паметта му на днешния 2 юни – Деня на Ботев и на..

публикувано на 02.06.24 в 08:28
Снимка: Научно Дружество на Българистите в Република Молдова

Българите в Молдова с поклон пред подвига на Христо Ботев и героите на България

Знаете ли, че в Молдовската столица Кишинев има улица, наречена на Христо Ботев? Точно там, на около три километра от центъра на града, се издига внушителен паметник на българския поет, революционер и общественик, загинал във Врачанския балкан на 1 юни..

публикувано на 01.06.24 в 14:15

"Моето българско лято" сближава българчета от чужбина с родната ни култура

Инициативата "Моето българско лято" за четвърта година събира на образователна ваканция в България деца на снародници от чужбина. Проектът има за цел да събуди и запази у децата обич към българския език, литературното наследство, историята и..

публикувано на 01.06.24 в 07:55