Град Елена, област Велико Търново, посреща хиляди гости за Празника на еленския бут. Майсторите балканджии ще демонстрират в съботния и неделния ден кулинарното си изкуство, предаде кореспондентката на БНР Здравка Маслянкова.
Повече от 1500 еленски бута са приготвили за гостите си домакините. Те посочват, че задължително условие за неповторимия вкус на деликатеса от свинско месо имат тънкостите в неговото приготвяне.
„Месото е от български производители. Единственият консервант, който ползваме, е само сол. Зрее в естествена сушилня, на проветриво място. Изчакваме минимум една година, година и половина“, разкрива част от тайните потомственият еленски майстор Пенчо Трухчев.
Празникът ще бъде съпроводен и с богата фолклорна програма.
България отговаря на изискванията за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) в областта на образованието. Това гласи представеният доклад на Комитета по образователна политика на ОИСР, който излезе с..
Във вторник, 17 юни, минималните температури ще са от 12 до 17°, в София – 13°. През деня ще е предимно слънчево. След обяд над планинските райони ще има купеста облачност. Вятърът ще остане слаб от север-североизток. Максималните температури ще..
Възрастна израелка с български корени е загинала при иранска атака над блок в израелския град Бат Ям преди ден, предадоха кореспондентите на БНР в Израел Феня и Искра Декало . Към момента в Министерството на външните работи нямат информация за..
"Група български граждани успешно е изведена от израелска територия от МВнР, със съдействието на посолството ни в Тел Авив. С оглед сигурността на..
Над 60 български митничари са преминали обучение с британски специалисти. Това бе съобщено при демонстрация на техническо оборудване за..
България отговаря на изискванията за присъединяване към Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР) в областта на образованието...