Град Елена, област Велико Търново, посреща хиляди гости за Празника на еленския бут. Майсторите балканджии ще демонстрират в съботния и неделния ден кулинарното си изкуство, предаде кореспондентката на БНР Здравка Маслянкова.
Повече от 1500 еленски бута са приготвили за гостите си домакините. Те посочват, че задължително условие за неповторимия вкус на деликатеса от свинско месо имат тънкостите в неговото приготвяне.
„Месото е от български производители. Единственият консервант, който ползваме, е само сол. Зрее в естествена сушилня, на проветриво място. Изчакваме минимум една година, година и половина“, разкрива част от тайните потомственият еленски майстор Пенчо Трухчев.
Празникът ще бъде съпроводен и с богата фолклорна програма.
Силното земетресение, с магнитуд над 6 по Рихтер, което разтърси в неделя, в 19,53 ч., Западна Турция беше усетено почти в цяла България. Дежурният сеизмолог в Националния институт по геофизика, геодезия и география към Българската академия на науките,..
Решение за работа, която никой не желае да работи предлагат двама млади български изобретатели. Роденият в Катар Грегори Леон Фури и Мартин Георгиев от София създават роботизирана система за плевене, използваща изкуствен интелект и лазерни технологии...
Както всяка година, през втората събота на месец август започва ловният сезон на пъдпъдък, гривяк, гургулица и като цяло мигриращите видове дивеч. Според установените правила ловът се извършва само през деня, един час преди изгрев и един час след..
През последните дни по Южното Черноморие има няколко фатални инцидента с удавени туристи , съобщава БНТ. Силният североизточен вятър и мъртвото течение..
Министърът на здравеопазването доц. д-р Силви Кирилов, откри вертолетно летище в Кърджали, съобщи пресцентърът на МЗ. Площадката е на територията на..
От 13 часа днес, 14 август, във Варненския залив дават старт на Международната регата "Кор Кароли" , съобщи Община Варна. Надпреварата, която ще продължи..