Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фандъкова: Безкомпромисни сме към корупцията

Йорданка Фандъкова
Снимка: БГНЕС
Безкомпромисни сме с всякаква форма на корупция. Така столичният кмет Йорданка Фандъкова коментира ареста на главния юрисконсулт от район "Подуяне" - Лилия Геринска, която бе задържана с 10 000 лева подкуп.

"Нашата задача е максимално да сътрудничим и да съдействаме на службите тогава, когато те имат нужда от документи и въпроси. За мен борбата с корупцията означава само това - да се реагира на всеки сигнал и да се ангажират компетентните органи. В случая става въпрос за разработка на компетентните органи, на които ние сътрудничим - както аз, така и районният кмет. Искам всички служители да го знаят - без начение дали са служители в СО, дали са служители в районните администрации и на каква позиция са", каза още Фандъкова.

Припомняме, че Лилия Геринска е поискала 10 000 лева от строителна фирма за обществена поръчка за саниране на блок. Това била втората сума от същата фирма и за същата дейност. Тя веднъж вече била взела 5 000 лева преди месеци.

Още подробности - чуйте от репортера ни Полина Начева.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Снимката е илюстративна

Над 50% от метротрасето към кв. "Хаджи Димитър" и кв. "Левски" е изпълнено

На бъдещата автостанция „Изток“ е предвидено изграждането на интермодален възел, докъдето ще достига и метрото, съобщи пред Радио София директорът на „Метрополитен“ ЕАД проф. Стоян Братоев. „Този интермодален възел трябва във времето да се развие. В момента, ако има там метро, то няма да има кого да вози, няма да има там пътници. Затова не е..

публикувано на 03.06.24 в 10:07

Подлез или градска тоалетна

Подлезът на Ботевградско шосе при първата спирка на трамвай 22 се използва предимно за облекчаване на физиологичните нужди на столичани, които са пътували дълго от крайните североизточни квартали на София до автостанция „Изток“. Малцина са тези, които се престрашават да се впуснат в това подземно приключение с аромат на неподдържана градска..

публикувано на 03.06.24 в 09:04

Отново слънце преди обяд, следобед - дъжд

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отначало в западните райони, по-късно и на изток, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици, на повече места в западната половина на страната, съобщиха от НИМХ. В Западна и Централна Северна България има условия за значителни..

публикувано на 03.06.24 в 07:35
Владимир Стоянов в розоварната си

В Буново по розобер

Гостуваме на Буново, където преди много години са засадени първите роза дамасцена, а първи пред микрофоните ни е Владимир Стоянов - Председател на УС на Сдружение „Българска розова долина“, от чиято розоварна излъчваме: "Тук е изключително красиво и спокойно, всички сме роднини, Петровския род е най-големият. Хората са дружелюбни. Всеки ще те спре и..

публикувано на 02.06.24 в 10:13

Историята оживява - Трактатът на Петър Богдан

Петър Богдан съставя първият исторически трактат в новата история на България. Той носи заглавието “За древността на бащината земя и за българските дела”. Годината е 1667. Говорим в детайли за изключителната личност на Петър Богдан и неговият основополагащ трактат с д оцент Василев, преподавател по класически езици към Софийския университет..

публикувано на 01.06.24 в 16:00

Софийски разкази - Биографията на Алеко Константинов

Разговорът е с изкуствоведа Иво Милев, автор на книгата “Алеко Константинов - Das Wunderkind”: "Алеко Константинов е част от една моя стратегия за биографии. Задачата ми е да изведа една друга линия. От 90-те се забелязва нарастваща тенденция на "херменевтика на подозрението". Има опити да се демистифицира Алеко Константинов. Той е един от..

публикувано на 01.06.24 в 15:00
Лобното място на Дилинджър

Адресите на любовта - Гангстерска афера - Анна Акълиева

Българска любовница предава гангстера Дилинджър на ФБР Добричлийката Анна Акълиева, известна в САЩ под името Анна Сейдж издава обявеният за национално издирване Джон Дилинджър и прибира наградата за главата му. Един от най-известните гангстери от 30-те години на ХХ век е извършил 66 обира на банки, а бягството му от непристъпен..

публикувано на 01.06.24 в 14:00