„Агнешкото трябва да се готви бавно на температура от 95-100 градуса за около 10-12 часа. Можете да го осолите с готварска сол от всички страни и да го оставите за 15 минути да почива на стайна температура. Преди да го сложите във фурната, покрийте месото с хартия за печене и след това с кухненско фолио.
Около 1 пръст бяло вино в тавата ще подпомогне добрия вкус. Сол, масло, червен пипер и джоджен са напълно достатъчни, но разбира се можете да експериментирате и с други подправки като куркума и къри. Канелата също много отива на агнешкото месо", споделят младите готвачи Елена Петрелийска и Ники Петров.
Добра идея е да купим младо агнешко от малки производители, а не от супермаркета. Така ще си гарантираме вкус и качество. Гарнитурата пък ще направи трапезата ни още по-цветна. Имаме възможност да се спрем на традиционна или „по-модерна" гарнитура.
„На първо място препоръчваме аспержи и млади картофи. Агнешкото върви и с дроб сарма, може да си сложите спанак или лапад с ориз. Дроб сармата може да се превърне и в сарми с листа от лапад или червено цвекло. Ако имате желание за нещо по-интересно, опитайте комбинация с кус-кус.
Той трябва да е добре ароматизиран, да му се добавят ядки или сушени плодове. Разбира се, зелената салата с дресинг от тахан винаги е добро решение", казват готвачите.
Още съвети и добри идеи от Елена и Ники за прекрасна празнична трапеза – чуйте в звуковия файл.
Паркинг с капацитет над 130 автомобила би могъл да бъде обособен на мястото на незаконните гаражни клетки, които районната администрация на “Овча купел” премахва в последните месеци. Работата продължава, но е необходим финансов ресурс от страна на Столичната община. Пред Радио София кметът на "Овча купел“ Ангел Стефанов съобщи, че през последните..
Младата надежда на Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Света Екатерина“ д-р Бояна Бързашка, постигна изключителен успех, като получи Европейска диплома по кардиология. Признанието се присъжда от Европейското кардиологично дружество след преминаване на много сложен изпит по специалността. Придобиването на Европейската диплома е свидетелство за висока..
Цените на едро на основните хранителни стоки се запазват почти без промяна от два месеца насам, обявиха от Държавната комисия по стоковите борси и тържищата. Нейният председател Владимир Иванов коментира борсовата търговия: "Към момента пазарът се държи добре. И пак казвам, взаимодействието е плод на търсене и предлагане, а не на външни..
Как да направим месец Юли незабравим и полезен за живота на нашата планета? Каква е мисията на глобалната инициатива Plastic Free July (Юли без пластмаса) и как насърчава да се спре използването на пластмасови опаковки за еднократна употреба - отговорите на тези въпроси дава в предаването “Радиокафе” Рада Бонева, екоактивист, автор и блогър в Thrift..
София ще се превърне в сцена на въображението – от 2 до 5 октомври 2025 г. , когато ще се проведе второто издание на Sofia Art Fair , най-мащабното събитие за съвременно изкуство в България, този път под знака на IMAGINE . Това не е просто мото, а покана: към артистите – да преосмислят езика на бъдещето, към галериите – да разширят..
От 04.08.2025 до 08.08.2025 г. предстои плановият ремонт в ТEЦ "София“, като част от годишната профилактика на основните и спомагателни съоръжения на топлорайоните в столицата, съобщиха от "Топлофикация – София“. По време на ремонта временно ще бъде преустановено топлоподаването към част от потребителите. В периода от 04.08.2025 до..
От 21 юли до 25 юли от 8.00 ч. до 16.00 ч. ще се премахва крайпътна растителност в участъка от АМ "Хемус" от км 0 до км 32 на територията на Софийска област, предупреждават от АПИ. Ще бъде ограничен достъпът до аварийните ленти на магистралата. От 22 юли до 25 юли от 8.00 ч. до 16.00 ч. за премахване на крайпътна растителност между 46-и и 44-и км, в..