Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Три стъпки към по-зелено всекидневие, препоръчани от Даян Шаер

Даян Шаер обича природата
Снимка: dayanshaer.com

Ако се стараем да живеем по-природосъобразно, не е никак трудно, но ефектът ще бъде голям – и върху нас, и върху околната среда.

След като имате желание за това, първите стъпки са най-важни. И те не са са трудни, ако чуете съветите на човек, който вече ги е направил.

Писателката и инфлуенсър Даян Шаер споделя три съвета, които е прочела в книга, която не е написала самата тя, но се е впечатлила.

1.  Купете си бутилка за многократна употреба. Така ще избегнете пластмасовите и ще може винаги със себе си да имате вода за пиене. Или чай...

2.  Платнената торбичка за пазаруване също ще ви спести средства и ще пощади природата от найлоновите отпадъци.

3.  Махнете от ежедневието си и пластмасовите чаши. Ползвайте своя, например порцеланова, която може и да е с оригинален дизайн и да изразява индивидуалността ви.

Всъщност изпълнението на всеки от съветите е лесно, ще изпълни деня ви с допълнителен смисъл, а и ще ви открои като индивидуалност.

Чуйте разговора на Елмира Джома с Даян Шаер.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Още по темата

Даян Шаер и нейната българо-сирийска история

Даян Шаер е млада писателка. Баща й е сириец, майка ѝ българка. Написва романа си "Има ли места в рая", за да отдаде почит на сирийските си роднини и го посвещава на баща си, за да му бъде по-лесно да приеме случващото се в Сирия. Баща ми е пристигнал в..

публикувано на 25.03.19 в 14:46
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Форум", 28.06.24: Президентът връчва първи мандат за правителство

Гост в днешното предаване "Форум" беше доц. Александър Христов - комуникационен специалист и университетски преподавател, както и Иво Инджов, политически наблюдател с интерес в медийните изследвания. Част от обсъжданите теми бяха:..

публикувано на 28.06.24 в 18:15
Елена Маркова от инициаторите на проекта

Проектът "От теб зависи" насърчава младите хора да водят по-устойчив начин на живот

С малки, но доста ефективни промени в ежедневието и начина ни на живот, можем да постигнем изключителни резултати за намаляването на вредните въздействия върху климата. Именно на тези промени залагат от сдружение "Обществен компас", насочвайки..

публикувано на 28.06.24 в 16:53

Застрашава ли газовият проект Neptune deep Черно море?

Повече подробности можете да чуете в звуковия файл.

публикувано на 28.06.24 в 15:45

Тръмп и Байдън се изправиха в дебат

Американският президент Джо Байдън и бившия президент Доналд Тръмп се изправиха един срещу друг в дългоочаквания си първи дебат от тазгодишната предизборна кампания. Двамата се срещнаха в Атланта в опит да убедят нерешилите за кого да гласуват. Байдън..

публикувано на 28.06.24 в 15:20

Програмата на фестивала "Паркът" слиза от покрива край езерото в Бизнес парка

Второто издание на фестивала "Паркът" в София предвижда разнообразна културна програма, която ще се разгърне в рамките на три дни - от 28 до 30 юни, на 3 сцени, при вход свободен, съобщиха пред БНР-Радио София организаторите от сдруженията..

публикувано на 28.06.24 в 15:20

Нови критерии за избора на ръководствата на общински дружества

През следващата седмица започват разговори между политическите формации в Столичния общински съвет (СОС) за изготвянето на нови критерии и процедури, по които ще се избират ръководствата на общинските дружества. Инициатори са от групата на..

публикувано на 28.06.24 в 15:05

Текстове на Георги Марков оживяват отново в пиесата "Архангел Михаил"

На 30 юни 2024 г. (неделя) от 19:30 в "Нов театър“ – НДК, ще се изиграе последното представление за сезона на спектакъла "Архангел Михаил" по текстове на Георги Марков. Това е единствената българска пиеса, печелила първа награда за драматургия на..

публикувано на 28.06.24 в 14:13