Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В новия епизод на "257 podcast" - подкастът за личностно и кариерно развитие на БНР:

Не наказвайте вестоносеца

Слушайте 29-ия епизод на отличения с награда PR Приз 2021 подкаст с водещи са Катя Василева от Радио София и международният консултант по бизнес етикет, протокол и поведенчески коуч Кристина Крънчева тук:

Наказването на вестоносеца е не просто несправедливо и дори репресивно действие, което предприемаме срещу някого, който бие тревога или гневна тирада, която произнасяме срещу някой служител, колега, близък, казващ ни нещо, което не се радваме да чуем.

Това са дребните ни на пръв поглед реакции, когато сме притеснени или разочаровани. И ние не осъзнаваме как наказваме вестоносеца, докато някой не ни обърне внимание. Това е възмутеното „мхм, разбирам“, когато секретарката на шефа каже, че той е зает. А виновна ли е тя?

Наказването на вестоносеца не се случва само при лошите новини. Случва се през цялото време, дори и когато хората се опитват да ни дават полезни предупреждения за нещо - че сме обули два различни чорапа сутринта или нещо друго.

Попитайте водещите за всичко, което ви вълнува във връзка с личностното и кариерното ви развитие на 257@bnr.bg. Всички епизоди на „257 podcast" можете да слушате в:



БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

С шофьорска книжка не може да се гласува

В 120-о училище в Лозенец има 8 секции за 23 МИР, предаде репортер на БНР-Радио София. В 7-а секция за членове на Европейския имат право да гласуват 643-ма избиратели, а за Народното събрание – 651. Засега само една пета от гласувалите са предпочели хартиена бюлетина. Обикновено активността по време на избори в този район е над..

публикувано на 09.06.24 в 09:45
Първан Симеонов

Екзитполът е още една гаранция за достоверността на отчитането на вота

Партньор на БНР в отразяването на изборите 2 в 1 е агенция "Галъп интернешънъл болкан" . Директорът ѝ Първан Симеонов отбеляза пред БНР: "Както и в други изборни дни, "Галъп интернешънъл болкан" ще предоставя през целия ден информация за активността и структурата на вота и за двата типа избори. Това, което ние представяме през целия ден,..

публикувано на 09.06.24 в 07:25
Зала

Изборните протоколи на 3 МИР ще се предават на 2 места в София

В края на изборния ден в София протоколите и изборните книжа ще се предават на две места. В "Арена - София" - за 23-ти и 25-и многомандатни избирателни райони и в "Асикс - Арена" - за 24-ти многомандатен избирателен район. Заради гласуването за Европейски и за Български парламент очакването е процесът по предаване на протоколите да забави..

публикувано на 09.06.24 в 07:21

Изборите за национален и за европейски парламент започнаха в цяла България

Днес България отново гласува. Този път за национален и за европейски парламент. Гласуването отново ще е с машини и с хартиени бюлетини , като номерата на партиите са еднакви и за двата вида избори. Изборният ден започна в 7.00 часа и ще приключи в 20.00 часа. Ако пред секциите има още желаещи, те ще могат да гласуват, но не по-късно от 21.00 часа...

публикувано на 09.06.24 в 07:06

Историята оживява - професор Иван Дуйчев - хроника първа

Мъдрите хора казват “Познаването на историята е ключът към доброто бъдеще за един народ.”  А когато говорим за българската история през вековете, има една личност, която излъчва светлина в тъмата и ни дава самочувствие. Тази личност е професор Иван Дуйчев.  За неговите живот и работа ще ни сподели друг дългогодишен учен, филолог, експерт в..

публикувано на 08.06.24 в 16:00

Софийски разкази - София в минало време

Виктор Топалов за изложбата с фотографии от периода 1910-1915 г.: Разказът започва със сградата-домакин на събитието и хората,и историите около култовите сгради, останали и до днес. Коя е точната година на започването на строежа на Халите, каква е връзката им с Айфеловата кула, какво и къде е бил "Слугинския пазар" и каква е ролята му за получаване на..

публикувано на 08.06.24 в 15:00

Илюстрации и графики в неконвенционална форма

Започна поредното четвърто издание на Фестивал на илюстрацията и графиката. Говорим с Васил Владимиров от организацията на ФИГ: "Това е и съкращение на фигура, но тази година се заиграваме с мъглата. Обръщаме внимание на размитите граници между фигуративното и абстрактното. Темата не ограничава авторите, но им дава посока. Участниците хем се вписват в..

публикувано на 08.06.24 в 11:45