Рут Констанс, приятелка на Диди, която загуби крака си след катастрофа: Боя се да не съм следващата

"Боя се аз да не съм следващата - не разбирам какво става - нямам обяснение защо войната по пътищата продължава". Така коментира в студиото на Радио Стара Загора продължаващите случаи на нарушаване на правилата и предизвикване на тежки пътни инциденти..

публикувано на 05.09.23 в 07:55

Даниел Василев: Увеличение на минималната заплата няма да пребори инфлацията

Постоянното увеличаване на размера на минималната заплата не винаги е добра идея и може да направи пазара на труда по-малко гъвкав, а хората с по-нисък ценз и стаж може да бъдат изхвърлени от пазара на труда. Това коментира за Радио Стара Загора..

публикувано на 04.09.23 в 14:33

Предаваме добро онлайн

Преди няколко седмици двама старозагорци решават да основат група в социалната мрежа Фейсбук, с която да "заразяват" с добро. Целта им е да разсеят хората от отрицателната информация, която е навсякъде около нас и да покажат, че доброто съществува. "Така..

публикувано на 30.08.23 в 12:34

Проектът на Националния рамков договор 2023-2026 година застрашава болници от фалити

Под въпрос е легитимността на Колективния трудов договор в отрасъл здравеопазване. Това заяви за Радио Стара Загора д-р Неделчо Тотев, председателят на Сдружението на общинските болници в България. Той посочи, че подписването му е било без подкрепата..

публикувано на 30.08.23 в 08:25
Иса Бесоолу, кмет на община Павел баня

Ремонтират централни улици в Павел баня

Предстои да започне изпълнението на проект за реконструкция на уличната мрежа в Павел баня. Стойността му е близо 600 хиляди лева и включва подмяна на тротоари, бордюри и асфалтиранена основни улици в града, съобщи за Радио Стара Загора кметът на..

публикувано на 22.08.23 в 16:14
Снимката е илюстративна

Пътуването с влак у нас като приключение

Пътуването с влак е приятно, ако композициите са чисти, удобни, климатизирани и с любезен обслужващ персонал. Това споделя Радостина Пухтова, която заедно с 15-годишния си син преживя разочарованието да осъмне на старозагорската жп гара преди дни. До..

публикувано на 15.08.23 в 13:45

Борислав Григоров: "Резерват "Юлен" - част от световното културно и природно наследство."

"Резерватът „Юлен“ попада изцяло на територията на национален парк „Пирин“, който е включен в Списъка за световното културно и природно наследство на човека на ЮНЕСКО. Сред целите за обявяването на резервата „Юлен“ са опазването на ценни местообитания..

публикувано на 14.08.23 в 10:07

Инж. Богдан Милчев: Конфискацията на МПС няма да подобри пътната безопасност

Промените в Наказателния кодекс и Закона за движение по пътищата, които предвиждат конфискация на МПС създават законодателен хаос и няма да постигнат целите си да подобрят пътната безопасност. Това заяви инж. Богдан Милчев от Института за пътна..

публикувано на 10.08.23 в 15:46

Борислав Григоров: Още един ценен рефугиум в България.

"Понор представлява карстова планина, част от Западна Стара планина, която е изградена от силно окарстени варовици и затова липсва повърхностен отток. Растителността е представена предимно от тревни и храстови формации. Само на..

публикувано на 08.08.23 в 15:03

Увеличават се сигналите за онлайн престъпления срещу деца

Увеличават се сигналите за онлайн престъпления срещу деца.  В Националния център за безопасен интернет от началото на годината са обработили близо 10 хил. сигнала, отчита Антоанета Василева от организацията. „Когато има подаден сигнал..

публикувано на 07.08.23 в 09:54