"Дядо Коледа с кауза" помага на майки и техните деца

Коледа е време за добрини, ни напомнят от боен клуб "Атила". Организаторите канят всички малки и големи деца, както и техните родители, на специална среща с Дядо Коледа в залата на клуба.  Всеки гост ще има възможността да си направи снимка с белобрадия..

публикувано на 15.12.23 в 13:45

Край село Мезек заработи модерен интерактивен туристически център

"Интерактивният туристически център се намира в непосредствена близост до Тракийската гробница в село Мезек. Той е в сграда, която е била част от гранична застава, след това преоборудвана и в нея бях изградени интересни за посетителите неща. На първия..

публикувано на 15.12.23 в 08:34
д-р. Руско Петров

Д-р Руско Петров: През 2025 г. ще е първото освобождаване на брадат лешояд у нас

Започна брачният период на брадатите лешояди в Спасителния център за диви животни на Зелени Балкани в Стара Загора, като яйцето на двойката се очаква в края на тази година. Това разказа в ефира на Радио Стара Загора д-р Руско Петров от Спасителния..

публикувано на 14.12.23 в 16:33

Д-р Венета Николова: „Запазете естествените форми и не прекалявайте с корекциите“

Естетичната медицина помага на хората да се чувстват добре на различни възрасти, да живеят в хармония със себе си и да преодолеят негативните последствия на остаряването. Тази наука в последните години придоби изключителна популярност, като по -..

публикувано на 13.12.23 в 16:25
Ирена Златева и членовете на „Спасителен клуб за бъдеще – Стара Загора“

"Спасителен клуб за бъдеще – Стара Загора" заслужиха наградата “Добрият Самарянин

Ирена Златева и членовете на "Спасителен клуб за бъдеще – Стара Загора" спечелиха статуетката на “Добрият Самарянин 2023“- годишните награди на сдружение „Самаряни“ в Стара Загора. Отличието им беше връчено от кмета на Стара Загора  Живко..

публикувано на 12.12.23 в 17:04

Георги Кръстев: Преди да тръгнете в планината се вслушайте в съвета на хората, които живеят там

За поредна година повече от 25 000 души гласуваха в социалните мрежи за приза "Хижа на годината за 2023". Категориите бяха 8, като в раздела "хижа без асфалтов или лифт достъп" на първо място бе избрана старопланинската "Мазалат". Георги Кръстев от 18..

публикувано на 12.12.23 в 11:58

Гергана Андреева: ЕС се съобрази с изложените от нас аргументи за българското розово масло

За българското розово масло ще бъде направено изключение и то няма да попада в обхвата на европейския Регламент за класификация, етикетиране и опаковане на химикали. Това е важна крачка към окончателния успех за българското розово масло, след..

публикувано на 08.12.23 в 09:00

Тракийски университет награди над 200 възпитаници

Над 200 възпитаници на Тракийския университет бяха отличени с грамоти на официална церемония по Награждаване на изявени студенти. Те бяха номинирани в следните категории: пълни отличници; отличен успех; научноизследователска дейност; активност по..

публикувано на 08.12.23 в 07:45

Хубен Скерлев: Мезек е разположен точно по средата между София и Истанбул

"Крепостта "Калето" датира от времето на Византия или 11-12 век. Интересното е, че е запазена много добре, защото попада в граничната зона с Гърция и дълги години е била на практика недостъпна за хората от страната и чужбина. Мястото е същото, каквото е..

публикувано на 05.12.23 в 11:44

Благотворителна акция "Дядо Коледа" сбъдва 183 коледни приказки в Казанлък

За 11 поредна година казанлъшкото сдружение „Бъдеще за децата“ организира благотворителната акция „Дядо Коледа“. Инициативата подкрепя деца със специални потребности, деца в риск, деца от социално слаби семейства , сираци, или настанени в приемни..

публикувано на 05.12.23 в 14:30