Д-р Чавдар Ангелов: Паметникът на свободата ще бъде реставриран и честването на националния празник ще се състои там

"Паметникът на свободата ще бъде реставриран или ремонтиран по проект. Не ми е известно и някой да е коментирал нещо различно. Процесът започна още преди повече от 7 години, когато по предписание на Инспектората към министерството на културата с..

публикувано на 08.01.24 в 11:00

„Босоногата кралица“ на българската атлетика Йорданка Благоева преминава през живота с усмивка

Йордановден – Богоявление е един от най-големите християнски празници. Тя се казва Йорданка Благоева и е една от легендите на българската лека атлетика в дисциплината висок скок и спортна деятелка. Носителка е на сребърен и бронзов олимпийски..

публикувано на 06.01.24 в 06:00

Жертвите при ПТП намаляват, но рискът да катастрофираш тежко и да пострадаш се увеличава драстично

Жертвите при ПТП намаляват, но рискът да катастрофираш тежко и да пострадаш се увеличава драстично. Това показва анализът на пътния травматизъм за миналата година от Института за пътна безопасност. Инж. Богдан Милчев съобщи, че през 2023..

публикувано на 04.01.24 в 10:15
Министър Атанас Славов.

Министър Атанас Славов: Конституционните промени и приемането ни в Шенген по въздух и море са двата най-значими успеха на правителството за 2023 година

Приетите в края на годината от Народното събрание промени в конституцията са най-значимата и мащабна конституционна реформа в сферата на правосъдието, заяви правосъдният министър Атанас Славов. На второ място за свършеното от правителството през..

публикувано на 03.01.24 в 16:30

АРИР – Стара Загора ще работи по три проекта за водородни технологии

АРИР – Стара Загора започва работа по три проекта, свързани с водородните технологии. По единия е водеща организация, а в другите два – партньор, съобщи за Радио Стара Загора д-р Румяна Грозева, директор на агенцията, по повод на насоките, в които ще..

публикувано на 03.01.24 в 10:00

Веско Василев: Постигнах това, за което съм мечтал

30 години на сцена отбеляза през септември 2023 година фолклорният изпълнител Веселин Василев: По стечение на обстоятелствата преди 6 – 7 години направих първият си самостоятелен концерт в Сърбия, а в България – този е първия, но остава..

публикувано на 29.12.23 в 10:05

Николета Зунино: Надявам се през 2024 година да маркираме още интересни пътеки в района на хижа "Момчил юнак"

През отиващата си 2023 година хижа "Момчил юнак" бе избрана от туристи чрез гласуване по интернет за мястото с най-вкусна храна сред хижите в страната ни. Това бе и повод да разговаряме със стопанката на тази красива родопска хижа Николета Зунино...

публикувано на 29.12.23 в 09:39

Областният управител на Хасково си постави "Много добър" за работата

Справянето с пожарите и организацията на местните  избори отличи като големите  предизвикателства през първите шест месеца от своето управление областният  управител на Хасково Гинка Райчева. Тя си постави оценка „Много добър“ за справяне с работата..

публикувано на 28.12.23 в 09:24

Фойерверките по празниците стресират животните

С настъпването на коледните и новогодишните празници всяка година природозащитни организации напомнят на всички ни, че бомбичките и фойерверките имат изключително вредно влияние върху животните. Стресът при домашните любимци може да доведе до..

публикувано на 27.12.23 в 15:57

Христо Христов: През следващата 2024 година ще продължим работата на четири обекта в община Елхово

"Археологическият сезон през отиващата си година стартира през месец юли и завърши на 30 ноември. Работихме по три преходни обекта от предната година. Първият бе в село Стройно на голяма площ от 20 дка, като той няма аналог на Балканите. Там разбира се..

публикувано на 19.12.23 в 16:53