Снимката е илюстративна

Собствениците на празни апартаменти също дължат "такса вход"

С последните промени в Закона за управление на етажната собственост от 29 септември миналата година необитаемите апартаменти също дължат такса за режийни разходи за входа и ако има фонд „ремонт и обновяване“, като тази такса се приравнява като за..

публикувано на 02.02.24 в 16:03

Даниел Парушев: Безплатното висше - социална мярка и университети ще станат по-примамливи

Около 150 хиляди студенти през тази академична година ще се възползват от отпадането на таксите, като не е малък процентът на учащите, които изпитват финансови трудности при плащането. Това коментира Даниел Парушев, председател на Националното..

публикувано на 31.01.24 в 16:36
Радан Кънев

Радан Кънев: Скоро ще има политическо решение за общо явяване на ПП-ДБ на европейските избори

Има яснота колко е важно да се явим заедно "Демократична България" и "Продължаваме промяната" на европейските избори през юни и да запазим коалиционния формат.  Това мнение изказа в студиото на Радио Стара Загора евродепутатът от ДБ/ЕНП Радан Кънев...

публикувано на 24.01.24 в 16:40

Тодор Гондов: Странджа е съчетание на мистика и много история

"Странджа е населявана от дълбока древност. Още от времената, когато човешкия живот не е бил датиран дори. Толкова много долмени и исторически податки, като оброчища, говорят за едно безсмъртно присъствие. Наистина тук мистиката и тайнствеността е нещо..

публикувано на 24.01.24 в 09:33

Георги Пеев: Опитвам се да вдъхновявам хората

"Разговорите за донорството на органи са изключително важни, за да бъдат хората информирани какво представлява една донорска ситуация, как се стига до нея и до трансплантацията на органи.  Ние продължаваме да сме страната с най-високо базово ниво..

публикувано на 19.01.24 в 15:29

Проф. Ани Златева гостува в Радио Стара Загора

Проф. Ани Златева е новият декан на Педагогическия факултет при Тракийския  университет. В студиото на Радио Стара Загора тя разказа за целите, които си поставя и стратегията за развитие на факултета.  Чуйте разговора на Станислава Раянова с проф...

обновено на 17.01.24 в 16:58
Боровата процесионка – най-разпространеният вредител по иглолистните култури

Повторното обработване срещу борова процесионка няма да има ефект

Повторното обработване срещу борова процесионка на горските масиви с биологичен агент в този период от годината няма да има ефект. Това коментира за Радио Стара Загора д-р Искрен Станилов от Службата за борба с вредители по повод сигнали на..

публикувано на 15.01.24 в 14:55

От Български пранинарски съюз искат граница между ловните дружинки и туристическите пътеки

Български планинарски съюз започва петиция за искане забраната на лова и ловните излети по маркирани туристически маршрути, били те вело или пешеходни. Това съобщи за Радио Стара Загора Петър Стоянов пред. на УС на Български планинарски съюз и е..

публикувано на 10.01.24 в 09:22
Първан Симеонов

Първан Симеонов: Ротация ще има, но правителството е с ниско обществено доверие

Ротацията на премиерския пост през март ще се случи. Очаквам планът на управляващата сглобка да се изпълни и Мария Габриел да стане министър-председател с мандата на ГЕРБ. Това прогнозира в ефира на Радио Стара Загора политологът Първан Симеонов...

публикувано на 09.01.24 в 15:07

Зачестяват проявите на необичайно топло време

България е сред страните в Европа с най-рязко нарастване на случаите на екстремно време, според оценка на Световната метеорологична организация. Европа е най-бързо затоплящият се континент в света. "През последните няколко десетилетия и особено..

публикувано на 08.01.24 в 14:51