Етнографският комплекс "Етър" край Габрово е домакин на 4-тата национална научна конференция на тема "Храна". Кулинарно изложение ще представи различни традиционни ястия.
Над 50 научни доклада по темата за обредната и обикновената храна ще бъдат представени по време на двудневната национална конференция. Предмет на няколко от разработките са чужди кухни като еврейската и руската. Други изследвания са посветени на традиционните габровски ястия, на сладкото от цветовете на Казанлъшката роза, а един от докладите разказва за софрата на българина, според чуждите пътешественици.
В сборник ще бъдат събрани трудовете на участниците в конференцията, учени и музейни специалисти от цялата страна. Съпътстваща проява е изложението с традиционни за българина храни. Кулинари от Габровско и Исперих ще приготвят качамак и други ястия, познати от миналото.
Нашият екип никога не е оставал далеч от най-сериозните и важни дискусии в обществото на тема "здраве". Една от тях – разграничаването и систематизирането..
6 февруари е важна дата в историческата хроника на Националната художествена академия в София. На този ден през 1896 година княз Фердинанд подписва..
След като подари на почитателите на класическата музика незабравимо лято, фестивал Allegra хвърля ръкавицата с провокативен формат и през зимата – The..
Ел. поща: hristobotev@bnr.bg