Eмисия новини
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2025 Всички права са запазени

Вкусни истории с Ани Шакарян

БНР Новини
Отляво надясно: Елеонора Гаджева, издател, Ива Дойчинова и Ани Шакарян, кулинарен блогър

Ани Шакарян е автор на един от най-апетитните и популярни блогове – „Вкуснотека“. Кулинарията е нейна страст и хоби, а доволното небце на десетки хиляди последователи вече осем години потвърждава уменията й на изкусен готвач и експериментатор в кухнята.

Израснала в семейство на забележителни кулинари, които майсторски балансират между традициите в българската кухня и неповторимите вкусове на арменските ястия, тя с финес забърква най-доброто от двете култури, като за финал добавя щипка любов и лъжичка здраве във всяка рецепта.

Най-верните помощници в кухнята и страстни дегустатори са двете й прекрасни дъщери – Аида на 10 години и Беатрис на 6 години, а съпругът й е най-добрият съветник и морална подкрепа. Трите момичета често готвят заедно и Ани споделя, как брашно има насипано дори върху дивана, който е в далечната част на стаята. Но това са специалните моменти между майка и дъщери, които ще останат, както и кулинарката носи своите спомени от „свещените моменти“ с  нейната баба. Тогава заедно с дъха на курабийките и точенето на кори, през които можеш да четеш, са се разказвали и чудни арменски истории.

Такава е и мечтата на Ани Шакарян – нейните дъщери след време да отварят кориците на кулинарната й книга и да се връщат към общите им истории.

В професионален план кариерата й е много далеч от кулинарията. Семейство Шакарян се занимава с часовникарство и търговия с часовници от 40 години.

Това, което събира двете поприща в живота на Ани – кулинарията и часовникарството, са стремежът към съвършенство, вниманието към детайла, отстояването на качеството и съхраняването на семейните ценности и традиции.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!  
Акцентите от деня са и в нашата Фейсбук страница. Последвайте ни. За да проследявате всичко най-важно в сферата на културата, присъединете се към групата БНР Култура.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Инж. Габриела Данаилова, директор на ПГ „Васил Левски“ в Горна Оряховица

На учителя с любов: инж. Габриела Данаилова

Семейството на Професионалната техническа гимназия "Васил Левски" в Горна Оряховица – най-старото професионално училище в област Велико Търново, гостува в "Семейно радио" в лицето на директорката инж. Габриела Данаилова. Поканата е отправена от ученици от випуск 1979 година – част от училищната рок банда "Андромеда". Какви професии усвояват и как се..

публикувано на 15.04.25 в 15:03

Образованието отново в спор: Колко дни да може да извинява родителят?

В последните дни българската образователна система отново се оказа в центъра на общественото внимание – този път поводът е предложението да бъде намален броят на дните, в които родителите могат да извиняват отсъствията на децата си по домашни причини. Само преди година Министерството на образованието и науката (МОН) увеличи този лимит от 10 на 15..

обновено на 15.04.25 в 12:31
Гешов (седнал вдясно) при подписването на Букурещкия договор

История през поколенията: Разговор с правнучката на Иван Евстратиев Гешов

В рубриката "Разговорът" се срещаме с Александра Велинова-Морган, правнучка на една от най-значимите фигури в българската история – Иван Евстратиев Гешов . Той е български министър-председател, основател на Българското книжовно дружество и директор на Българската народна банка, като подписът му стои под първата емисия български левове...

обновено на 15.04.25 в 11:54

Пир и пост: Етика на храненето в съвременния свят

Способността да избираме кои искаме да бъдем е свързана с представата за храната като съзнателен избор. Във "Време за наука" проф. Стоян Ставру размишлява върху темата "Храна и етика" , запознава слушателите с понятието "гастрософия" и коментира популярните риалити формати, базирани на готвенето и храненето като индивидуални и социални практики...

публикувано на 15.04.25 в 11:30

Изкуственият интелект в образованието: инструмент или заплаха?

В рубриката "Темата на деня" бе повдигнат въпрос от изключителна важност: как можем ефективно да използваме изкуствения интелект (ИИ) в обучението по финансови и икономически дисциплини? Този актуален проблем беше в центъра на дискусията по време на кръглата маса "Търсещи знание", проведена под патронажа на ректора на УНСС. Представители на..

обновено на 15.04.25 в 11:12