Рибари се махат от "Студен кладенец" заради измрялата риба

Единици останаха рибарите, които хвърлят въдици на язовир "Студен кладенец", след случаите на измряла и изхвърлена на брега риба. Почти никой от тях не взима улов за вкъщи. Повечето практикуват "спортен" риболов и връщат обратно във водата уловените..

публикувано на 24.06.22 в 16:18

Слави Василев: Предстои труден избор

Кабинетът „Петков“ си отива със сигурност, предсрочни избори са неизбежни, нова конфигурация в рамките на това Народно събрание ми се струва невъзможна. Това заяви в сутрешния блок на БНР Радио Кърджали политологът Слави Василев. Социологическите..

публикувано на 18.06.22 в 01:33
Цвета Караянчева

Цвета Караянчева: Вотът ще е края на правителството на Кирил Петков

Вотът на недоверие към правителството на Кирил Петков е закъснял, защото политиката на този кабинет е пагубна за страната. Инфлацията до края на годината може да надхварли 25 на сто. Убедена съм, че вотът, който ГЕРБ внася в Нарадоното събрание, ще бъде..

публикувано на 16.06.22 в 13:07

Екоинспекцията в Хасково наложи глоби за 12 500 лева през май

Пробите от водата на язовир „Студен кладенец“ взети през май и първите дни на юни продължават да не показват залпово замърсяване във водоема. Има частични замърсявания, причинени от изтекли замърсени битови и фекални води. Но е трудно да се..

публикувано на 08.06.22 в 12:45

Служители на Пожарна безопасност и защита на населението с препоръки как да се действа при наводнения

Незнанието на хората как да действат правилно при наводнение е сред най-големите проблеми, с които се сблъскват спасителите.  Взимането на погрешно решение може да доведе до поредица от грешки и дори да коства човешки живот. Това каза за Радио..

публикувано на 07.06.22 в 14:20

Първите автобуси с украинци потеглиха от Елхово (видео)

Първите автобуси с бежанци от Центъра за временно настаняване в Елхово потеглиха към с. Ястребино днес по обед, видя екипът на Радио Кърджали - Божидар Събев и Мехмед Реджеб. В базата бяха настанени 563 украински граждани, съобщи председателят на..

публикувано на 01.06.22 в 16:46

Кърджали на последно място по заплати в страната

С 1022 лева Кърджали е на последното 28-мо място в страната по размер на средната брутна работна заплата. Данните са на Националния статистически институт за първото тримесечие на 2022 година. В дъното на класацията, но преди Кърджали са област..

публикувано на 21.05.22 в 16:10

1092 ученици от Кърджали се явяват на матура по БЕЛ

Провежда се първата задължителна матура по български език и литература. Тя започва в 08:30 ч., като се очаква на нея да се явят над 46 000 зрелостници в..

публикувано на 18.05.22 в 06:26

Възможно ли е Кърджали да се отдели в самостоятелен район

Разделяне на община Кърджали на две – тази идея лансира заместник-председателят на партия "Има такъв народ“ Тошко Йорданов по време на обиколката си в района.   Според вижданията на партията град Кърджали трябва да стане самостоятелна община, а..

публикувано на 11.05.22 в 11:08

Включете се в дискусията на Радио Кърджали

Радио Кърджали организира среща – дискусия на тема „Миграцията в миналото, настоящето и бъдещето“  в  конферентна зала „Арпезос“ на 10 май от 11 часа. Участие в дискусията ще вземат: ·  евродепутатът Илхан Кючук от групата на Обнови..

публикувано на 05.05.22 в 14:29

Родопски села се опасяват за нивите си заради преминаващи границата стада от Гърция

Жители на пограничните села в Родопите са в очакване на стада от гръцки крави.   Всяка пролет животните преминават държавната граница и навлизат в българска територия, където престояват с месеци. Местните хора отдавна търсят начин как да се..

публикувано на 25.04.22 в 21:24
Айдън Осман

Айдън Осман обеща за Пчеларово асфалтирани улици и допълнително сметосъбиране

Няма нужда от подписки, посочените проблеми са решими. Така коментира кметът на Община Черноочене Айдън Осман заявената готовност от жители на село Пчеларово за протести заради лоша инфраструктура. Поне две или три улици ще бъдат асфалтирани в..

публикувано на 20.04.22 в 13:15

Отец Николай Величков: Всеки ден от Страстната седмица да е ден за равносметка

Всеки ден от Страстната седмица трябва да е за християните ден за размисъл и равносметка, каза отец Николай Величков от храма  "Св. Йоан Предтеча" в Кърджали: "Именно това е страстната седмица, да съумеем да си направим равносметка и да съпреживеем ръка..

публикувано на 19.04.22 в 17:11

Велики понеделник е, започва Страстната седмица

За православния свят днес е Велики понеделник. Това е първият ден от Страстната седмица, която припомня за последните дни от земния живот на Иисус Христос. Днес започва Страстната седмица, през която християните почитат страданията на Иисус Христос в..

публикувано на 18.04.22 в 08:47

Облаци прах се издигат до поликлиниката в Кърджали

Облаци прах се издигат в района между болницата и историческия музея в Кърджали.  Разрушават тютюневите складове. Затворена е част от ул. Републиканска, пред музея. Тютюневите складовете са построение през 30-те години на миналия век и дават..

публикувано на 14.04.22 в 15:53

Около 2500 деца вече посещават безплатно градини в Кърджали

Около 2500 деца в община Кърджали вече посещават ясла и детска градина безплатно. От 1 април отпадна месечната такса и издръжката на децата се пое от държавата. В момента се подготвят промените в общинската наредба за администриране на таксите и..

публикувано на 14.04.22 в 13:36
Улиците в с. Пчеларово са кални през зимата, прашни през лятото, а в някои случаи - опасни

Пчеларовци готови на протести, заради разбити улици и пълни контейнери със смет

Жители на чернооченското село Пчеларово са готови на протестни действия, събират подписка с искане за подобряване на инфраструктурата в населеното място. В цялото село няма една асфалтирана улица, което води  дори до заплаха за човешки..

публикувано на 12.04.22 в 00:16

Фермерът Юлиян Банков: Разположени сме между чука и наковалнята

"Българските животновъди могат да осигурят празничния пазар с агнешко месо родно производство", твърди съпредседателят на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация Симеон Караколев. "В последните години за Великден и Гергьовден се реализират..

публикувано на 11.04.22 в 15:36

Как се промениха заплатите и пенсиите

След повишението на минималната заплата до 710 лева чистата сума след облагане с данъци и осигуровки, която ще получават работещите на минимално възнаграждение, става 550 лева и 94 стотинки. В същото време статистиката на НОИ отчете, че средно..

публикувано на 08.04.22 в 09:18
д-р Диана Вълчева

Д-р Вълчева: Най-доброто решение срещу COVID-19 е ваксинирането

Премахването на противоепидемичните мерки е прибързано. Маските паднаха, но това ни води отново на старта. Това е мнението на д-р Диана Вълчева, която ръководи пневмофтизиатричното отделение в Многопрофилната болница за активно лечение „Д-р..

публикувано на 04.04.22 в 00:44