Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.
Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.
На 19 февруари в "България днес" отдаваме почит на Апостола на свободата Васил Левски. 152 години след неговата безвременна смърт ще обвием делото му с живата памет днес сред сънародниците в чужбина. Ще ви разкажем как песента е била..
В четвъртък минималните температури ще бъдат между минус 14° и минус 8°. В София ще е около минус 12°. Денят ще е слънчев, но мразовит. Стойностите на термометъра в повечето места ще са отрицателни. Преди обяд, над Дунавската равнина ще има ниска..
С различни прояви из цяла България отбелязваме 152 години от гибелта на Апостола на българската свобода Васил Левски. Днес от 18.00 часа е възпоменателната церемония пред паметника на Апостола на свободата в София . Почит ще отдадат и държавният глава..
Най-новите технологични решения, продукти и проекти в областта на земеделието и агроиндустрията, ще бъдат представени на изложението "Агра 2025" в..
В ерата на усилена дигитализация и навлизане на изкуствения интелект във всички сфери от живота ни, най-застрашени от изчезване са професиите на хората..
На специална церемония в румънското посолство в София, посланик Бръндуша Предеску връчи на маестро Найден Тодоров ордена "Културни заслуги" с ранг "Велик..