Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.
Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.
В "България днес" на 5 юни слушайте : 01:15 Актуална информация от страната и българските общности зад граница 08:00 Прогноза за времето..
В петък , 6 юни, преди обед облачността временно ще намалее, но следобед отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Максималните..
16 души са задържани за трафик на нелегални мигранти при операция на българските служби на 3 юни на територията на 6 области в страната - София, Бургас, Кърджали, Стара Загора, Хасково и Ямбол, съобщи МВР. Операцията е проведена под..
Най-съществената крачка от членството на България в еврозоната е извървяна – страната ни получи официално потвърждение, че е изпълнила всички необходими..
Привърженици на парламентарно представената партия “Възраждане” се събраха пред сградата на Народното събрание, обявявайки се за запазване на..
Откровени разговори с български граждани, които са успели да се реализират в чужбина предлага инициативата Вечер на българските таланти зад граница, която..