Специално „дунавско меню“ разработиха русенски хотелиери и ресторантьори с идеята да привличат повече гости в крайречния град. Въпросното меню ще изкушава туристите с ястия от типичната за реката риба – шаран, сом и бяла риба.
Районът е известен с оригиналната си рецепта за рибена чорба, която присъства в менюто на повечето местни ресторанти. „Дунавското меню“ ще бъде представено на 24 октомври в Русе в рамките на традиционния “Фестивала на дунавската кухня”. Фестът ще съвпадне с тазгодишното състезание “На върха на ножа“. На него ученици от професионалната гимназия по туризъм “Иван П. Павлов” ще демонстрират своето въображение и кулинарен талант. Състезанието дава възможност за изява и на непрофесионални готвачи. Тази година се очаква в него да вземат участие кметове и техни заместници, за които готвенето е любимо хоби.
В сърцето на Розовата долина, в подножието на Стара планина и Средна гора, за 26 път се провежда Празникът на калоферската дантела. Палитрата от събития е богата – гостите на двете подбалкански градчета, Карлово и Калофер, са свидетели на..
Монументът на връх Бузлуджа – символ на социалистическата епоха в българската история и "звезда" сред любителите на dark туризма , за пореден път е сцена на фестивал с модерен дух и кауза. За пета година OPEN BUZLUDZHA предлага завладяващо..
В историческата местност Петрова нива в Странджа днес ще бъде отбелязана 122-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание. Честването се провежда под патронажа на държавния глава и в събитието ще участва и президентът Румен Радев, съобщиха от..
В "България днес" на 15 Август слушайте: 01:55 – Актуално от България и сънародниците по света 14:00 – Православен църковен..
Четиринадесетото издание на Международния кулинарно-фолклорен фестивал "Банатски вкусотии – традициите на моето село" ще се проведе на 16 август 2025 г.,..
Една от най-големите звезди на съвременната опера - Джойс ДиДонато, избра българската дизайнерка Веселина Свиларска за костюмите, с които ще представи..