Слушайте!
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Денков ще обсъди със студенти ползите от въвеждането на еврото

Снимка: БГНЕС

“Преимуществата на локално и глобално ниво от предстоящата интеграция на България в еврозоната” ще бъде темата на дискусия в Американския университет в Благоевград с участието на премиера Николай Денков. Той ще посети учебното заведение по покана на студентския клуб “Модел Европейски съюз”, който отбелязва 10 години от създаването си.

“Днес България се намира на прага на ключов момент в съвременната си история – присъединяването към еврозоната. Забележителният експертен опит, задълбочени прозрения и лидерство в областта на политиката и образованието превръщат акад. Денков в идеалната личност, която да вдъхнови нашата общност”, заяви съпрезидентът на клуба Яни Диманчев. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Жълт и оранжев код за опасни валежи в 19 области на Централна и Източна България

В петък,14 юни, през страната с умерени ветрове ще премине студен атмосферен фронт. На много места ще има кратки, но интензивни валежи с гръмотевици. В Югоизточна България има опасност от градушки. Минималните температури ще са между 17 и 21°,..

публикувано на 13.06.24 в 19:40

България днес - 13 юни 2024 г.

В „България днес“ на 13 юни разговаряме с Люк Леви, директор на Френския културен институт в София, по подов поредицата от кръгли маси и културни събития в различни европейски градове, озаглавена „Изправени пред войната. Европейски диалози“, която днес..

публикувано на 13.06.24 в 19:00
Градушката в Габровско

Градушки и бури удариха Централна и Източна България

В Ловешко продължават огледите на щетите от бурятя, придружена с градушка, която на 12 юни в 19 ч. наводни улици, унищожи реколта и прекъсна тока на много места. Само за около 20 минути над Ловеч се изляха 25 литра дъжд на кв. м. и градушка ...

публикувано на 13.06.24 в 09:16