Град Елена, област Велико Търново, посреща хиляди гости за Празника на еленския бут. Майсторите балканджии ще демонстрират в съботния и неделния ден кулинарното си изкуство, предаде кореспондентката на БНР Здравка Маслянкова.
Повече от 1500 еленски бута са приготвили за гостите си домакините. Те посочват, че задължително условие за неповторимия вкус на деликатеса от свинско месо имат тънкостите в неговото приготвяне.
„Месото е от български производители. Единственият консервант, който ползваме, е само сол. Зрее в естествена сушилня, на проветриво място. Изчакваме минимум една година, година и половина“, разкрива част от тайните потомственият еленски майстор Пенчо Трухчев.
Празникът ще бъде съпроводен и с богата фолклорна програма.
Нестабилното и непредвидимо време тази пролет с множество резки температурни амплитуди принуди столичани, наред с необичайно плътното за сезона облекло, да предпочетат топлите напитки. Така попаднахме на чайната на Николай Кандиларов, сгушена в една..
Петото издание на форума “Наука за бизнес”, организиран от Българската академия на науките и Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, започва днес в столичния Интер Експо Център, съобщава БТА. Неговата цел е да..
"Психология на тоталитаризма" – така е озаглавил книгата си проф. Матиас Десмет, преподавател по психоаналитична психотерапия в катедрата по психоанализа и клинично консултиране на университета в Гент, която ще представи на 3 юни в София. Според..
В сезона на абитуриентските балове и в самия край на учебната година през юни поглеждаме към вълненията на младите хора, на които предстои да отворят..
Нестабилното и непредвидимо време тази пролет с множество резки температурни амплитуди принуди столичани, наред с необичайно плътното за сезона облекло,..
Във вторник , 3 юни, минималните температури ще са от 12 до 17°, в София – 12°. През деня над по-голямата част от страната ще се развива..