Ефирни телефони: 02 963 56 50 и 02 963 56 80
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Накъде в София

КОНЦЕРТИ

На 18 декември от 20.00 часа в кино „Люмиер Лидл“ един от най – добрите ни джаз пианисти Живко Петров ще представи пред своите почитатели последния си албум „Ten”. Събитието, е част от програмата на Новогодишния музикален фестивал и финал на турнето, което Живко стартира в началото на лятото, представяйки албума в различни градове. Албумът „Ten” е естествено продължение на линията, която пианистът задава в „After 4“ – дебютният му солов албум, но, докато в първия прави поклон пред великите класици, тук музиката е „на кръстопът“ между джаз и поп похватите, като последните две пиеси са отново класически.

В театър “Азарян” от 18.30 ч. започва концертът “Коледа с Пим Пам”. Диригент е Ирена Христова, а водещ на концерта ще бъде Анна Симова. В програмата на традиционния коледен концерт на Пим Пам са включени песни с музика на незабравимия композитор Борис Карадимчев по коледни текстове на известни български поети, както и популярни европейски и американски коледни песни, аранжирани за детския хор.

От 19.00 ч. в Нов театър НДК започва още един детски концерт-спектакъл “Коледа е” на Театрална школа “Артисими”. Режисьор е Христина Ангелова.

От 19.00 ч. започва концертът “Tango Cats. Feel the passion”. Tango Cats се ражда през 2016 г. от любовта на трима български музиканти към танца на страстта - тангото. "Котките" обаче разбиват на пух и прах познатото, с което публиката свързва този стил, за да му вдъхнат различно звучене и нов живот.

ТАНЦ

От 19.30 ч. в ДНК - пространство за съвременен танц и пърформанс. В българо-немската копродукция A Better Life тримата автори и изпълнители Ива Свещарова, Вили Прагер и Мартин Щиферман, основател на берлинската танцова компания MS Schrittmacher, търсят формулата за възможния по-добър живот и постигането му, насред глобалната мобилност и житейска неизвестност на днешния ден.

ТЕАТЪР

Комеди Клуб София празнува своя четвърти рожден ден с всички фенове на комедията от 20.00 ч., в зала 1 на НДК. Най-добрите стендъп комедианти в страната ще излязат на една сцена с любимите си шеги.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Бъдете наши приятели във Facebook, следвайте ни и в Instagram. За да научавате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Десислава Иванова

Има много красиви, не толкова популярни места

Най-атрактивните летни дестинации с бюджет под 1000 лв. – интервю с травъл влогъра, Десислава Иванова : "Почнах да пътувам преди 10 години, когато не беше толкова популярно. Нямаше толкова полети. Днес бюджетът ми е малко по-висок. Не спирам да пътувам. Има много начини да се пътува бюджетно, с нормален за българин бюджет, всичко е в..

публикувано на 06.07.24 в 10:59

Законодателният акт за изкуствен интелект на ЕС и бъдещето на технологичните компании

Повече от месец на територията на Европейския съюз са в сила нови правила, свързани с изкуствения интелект. Причината – прилагането на вече приетия законодателен акт за ИИ, който поставя на първо място правата на европейските граждани. Извън фокуса остава ефекта, който се постига върху фирмите и по конкретно софтуерните компании. Пред Радио..

публикувано на 05.07.24 в 18:15
Георги Проданов

Георги Проданов: Политическите партии все повече се откъсват от действителността

Политическите партии все повече се откъсват от действителността. Така обобщи пред Радио София събитията от изминалата седмица политологът и преподавател в НБУ Георги Проданов. „Имам предвид концентрирането върху не толкова политика, а математика, ако щете – колко депутати са необходими, за да мине едно правителство на малцинството, колко..

публикувано на 05.07.24 в 15:47

С над 30% се увеличават разходите на НОИ за болнични

Разходите на Националния осигурителен институт за болнични се увеличават с малко над 30%, съобщиха от Института. Причината е нарастване с 15 на сто на броя на боледувалите, както и увеличаване на доходите на осигурените. През първото тримесечие на тази година изплатените суми по болнични листове нарастват с близо 70 млн. лева спрямо същия..

публикувано на 05.07.24 в 13:25

Дигиталният маркетинг и инфлуенсърството

Етиен Янев е дигитален маркетолог с над 12-годишен опит, включващ работа със стартъпи и B2B компании. Преподава в основната програма на Softuni Digital, както и в най-големия студентски кампус за предприемачество в света - RANEPA International. Автор е на обучителната Facebook общност - Дигитален маркетинг за предприемачи. Част е и от Асоциацията..

публикувано на 05.07.24 в 13:05

Да напишеш есе

Книга с особено подходящо заглавие за обществено-политическата действителност, макар и по предмета си на изследване да е рязко отдалечена от нея, вече може да бъде намерена на книжния пазар. Сборникът "Вслушвания" на писателя, литературен критик и журналист Митко Новков съдържа няколко културологични и литературоведски есета продукт на..

публикувано на 05.07.24 в 12:25