Откриването на островния сезон ще бъде на 6 май

Лоша прогноза за времето отменя откриването на островния сезон, обявено за 4 май, съобщават от Община Бургас. За тогава бе предвидено Великденско гмуркане с водолази от сдружение „Приятели на морето“. А след него се очакваше музика на плажа, кулинарни..

публикувано на 02.05.24 в 14:36
Миню Стайков

Миню Стайков се кандидатира за депутат от Бургас

Бизнесменът Миню Стайков е кандидат за депутат в 50-ото Народно събрание от Бургас. Той е водач на листата на "Българско национално обединение", която Районната избирателна комисия регистрира днес и която включва двама кандидати. Вторият е  Филип Каменов...

публикувано на 02.05.24 в 14:25

Трио "Deja Vu" представиха първия си албум пред бургаска публика

Бургаските музиканти от „Déjà vu” представиха първия си самостоятелен албум „Път към върха". Събитието бе на откритата сцена в Експозиционен център „Флора“.  Албумът включва 15 песни. За емоцията от дебютния албум и срещата с родната публика..

обновено на 02.05.24 в 13:37

Поморие отпусна средства за Великден в подкрепа на Дружеството на инвалидите

Община Поморие отпусна 1000 лева в подкрепа на хората от Дружеството на инвалидите в града, информират от пресцентъра на институцията. Със средствата бяха закупени козунаци и яйца, които от няколко дни биват раздавани на членовете на дружеството. Целта е..

публикувано на 02.05.24 в 13:35

Две авиокомпании са с интерес към летището в Бургас

Две авиокомпании имат интерес към летище Бургас. Едната линия да е до София , а другата до Истанбул , каза кметът на Поморие Иван Алексиев . Той е заместник-председател на фонда за развитие на летището: „Фондът е учреден миналата седмица, вече..

публикувано на 02.05.24 в 13:31

Потвърдените случаи на коклюш в Бургаско са 16

Продължават да се увеличават случаите на коклюш в Бургаска област. През изминалата седмица са регистрирани 18 нови случая. Най-много са заболелите ученици във възрастовата група 10-14 години.  26 от общо 28-те случая на коклюш от началото на..

публикувано на 02.05.24 в 12:59

За Великден в Зоопарк Бургас ще има специална празнична програма

За Великденските празници в Зоопарк Бургас ще има специална празнична програма за посетителите. Там ще бъде представена н ай-голямата колекция от екзотични яйца на диви и питомни птици в България. Експозицията е постоянна и има стойност като учебно..

публикувано на 02.05.24 в 12:52

Иван Алексиев, ГЕРБ: Резултатът ни ще бъде по-добър

Ето и кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС от Бургас: 1. Жечо Дончев Станков - Енергиен експерт 2. Любен Любенов Дилов - Издател 3. Галя Стоянова Василева - Мениджър 4. Андрей Стоянов Рунчев - Икономист 5. Мартин Неделчев..

публикувано на 02.05.24 в 12:11

ВАС отхвърли жалбата на СЕК срещу избора на съветници в Бургас

Върховният административен съд отхвърли жалбите на партия СЕК и Бисер Русимов по делото срещу решението на Общинската избирателна комисия в Бургас за избор на общински съветници. Според съдебния състав няма основания изборите да бъдат касирани. По..

публикувано на 02.05.24 в 11:55

Иван Звездев приготвя в Бургас морски ястия за Летния Никулден

Летният Никулден ще бъде отбелязан за първи път в Бургас на 9 май, информират от Общината. Популярният майстор готвач Иван Звездев ще приготви морски ястия за всички, които се включат в празника. На площад „Тройката“ Звездев ще направи рибена чорба по..

публикувано на 02.05.24 в 11:21