За Великден в Зоопарк Бургас ще има специална празнична програма

За Великденските празници в Зоопарк Бургас ще има специална празнична програма за посетителите. Там ще бъде представена н ай-голямата колекция от екзотични яйца на диви и питомни птици в България. Експозицията е постоянна и има стойност като учебно..

публикувано на 02.05.24 в 12:52

Иван Алексиев, ГЕРБ: Резултатът ни ще бъде по-добър

Ето и кандидатите за народни представители на ГЕРБ-СДС от Бургас: 1. Жечо Дончев Станков - Енергиен експерт 2. Любен Любенов Дилов - Издател 3. Галя Стоянова Василева - Мениджър 4. Андрей Стоянов Рунчев - Икономист 5. Мартин Неделчев..

публикувано на 02.05.24 в 12:11

ВАС отхвърли жалбата на СЕК срещу избора на съветници в Бургас

Върховният административен съд отхвърли жалбите на партия СЕК и Бисер Русимов по делото срещу решението на Общинската избирателна комисия в Бургас за избор на общински съветници. Според съдебния състав няма основания изборите да бъдат касирани. По..

публикувано на 02.05.24 в 11:55

Иван Звездев приготвя в Бургас морски ястия за Летния Никулден

Летният Никулден ще бъде отбелязан за първи път в Бургас на 9 май, информират от Общината. Популярният майстор готвач Иван Звездев ще приготви морски ястия за всички, които се включат в празника. На площад „Тройката“ Звездев ще направи рибена чорба по..

публикувано на 02.05.24 в 11:21

Бургаски ученици организират благотворителен футболен турнир в помощ на приюта за кучета

Бургаски ученици организират благотворителен футболен турнир. Средствата от продажбата на билети ще отидат за Общинския приют за безстопанствени кучета в града. Инициаторите са единадесетокласниците от Немската езикова гимназия "Гьоте", а в..

публикувано на 02.05.24 в 11:17

Центърът за международна закрила в Ямбол ще продължи да работи, благодарение на БЧК

В Ямбол продължава дейността си центърът за лица, търсещи международна закрила. В момента в него живеят 11 украински граждани. До края на април дейностите в центъра се финансираха изцяло по Норвежкия механизъм, но от началото на месец май..

публикувано на 02.05.24 в 11:03

Captain Hollywood Project се присъединяват към SPICE Music Festival

В програмата на  SPICE Music Festival 2024  (2 и 3 август 2024 ) се присъединяват и  Captain Hollywood Project . Тони Доусън – Харисън, известен като Captain Hollywood е един от първите брейкденс артисти в Европа, успял да достигне първите места..

публикувано на 02.05.24 в 10:51

Монетното съкровище от с. Синеморец се завърна в Историческия музей в Царево

Монетното съкровище от село Синеморец се завърна в трезора на Общинския исторически музей в Царево, съобщиха от общината. Близо половин година то бе част от изложбата „Сребърна Тракия“, която включва над 1700 експоната от 18 български музея. Тя..

обновено на 02.05.24 в 09:52

Петгодишно дете пострада при пътен инцидент в Бургас

Петгодишно дете е пострадало при пътен инцидент, станал в Бургас на 1 май, съобщи Областната дирекция на МВР в града.  Момиченцето изскочило внезапно на улица «Славянска» и било ударено от товарен автомобил, управляван от 61-годишен бургазлия...

публикувано на 02.05.24 в 09:28
Маестро Йордан Дафов (в средата) ще застане на диригентския пулт за Великденския концерт на бургаската опера.

Вагнер и Бетовен във Великденския концерт на Държавната опера в Бургас

Произведения на Рихард Вагнер и Лудвиг ван Бетовен ще звучат тази вечер във Великденския концерт на Държавната опера в Бургас. Началото му е в 19 часа, а зад диригентския пулт ще застане носителят на наградата "Златен век" на Министерството на културата..

публикувано на 02.05.24 в 09:10