Политически НЕкоректно

"Политически НЕкоректно" е най-новото предаване на програма „Хоризонт“. Водещи са емблематични журналисти от националното радио. Всяка събота веднага след обедния осведомителен бюлетин пред микрофона ще застава Петър Волгин, а в неделя по същото време – Силвия Великова. 

Двучасовото политическо токшоу представя много и различни гледни точки, без да дава предимство на една политически или идеологическа позиция. Всяко издание започва с коментар на водещия, посветен на конкретна тема – политическата новина на деня или определяща бъдещето тенденция, случващото се в страната или ставащото в чужбина.

Гостите в студиото коментират конкретно събитие или глобална тенденция, но думата имат и слушателите – чрез анкети преди предаването и активна обратна връзка през профила на предаването в социалните мрежи.

„Политически НЕкоректно“ с Петър Волгин е всяка събота, а със Силвия Великова – всяка неделя, от 12:20 часа.

Публикации

Бойко Станкушев

Бойко Станкушев: Политическото предоверяване на ПП-ДБ ще им коства много

Много хора, които мислят с акъла си и са ангажирани с процесите в България, са объркани. Знаят, че това, което се случва сега в България, се случва от десетилетия. Така коментира ситуацията Бойко Станкушев, директор на Антикорупционния фонд в..

публикувано на 28.04.24 в 14:32

Климатът е сред най-важните теми за младите хора в предстоящите европейски избори

Младите избиратели, на възраст между 16 и 23 години, които ще имат ключова роля в изборите за Европейски парламент в началото на юни, смятат, че климатичните промени са сред най-важните проблеми, на които бъдещите евродепутати трябва да търсят решение...

публикувано на 28.04.24 в 14:05

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Мазни борби. Мазньо дири мазнинката

В днешната научна лекция тук ще разгледаме едно явление от българския политически живот и както винаги, анализът ни е толкова дълбок, че 5 минути не можем да изплуваме на повърхността за глътка въздух. С нашите научни лопати ние копаем..

публикувано на 28.04.24 в 13:58
Александър Симов

Ал. Симов: Експертно управление - за да може политическата система да продължи напред

" Може би се налага да минем през експертно, надпартийно управление, което да реши конкретни икономически задачи. Това е единственият начин политическата система да продължи напред . Иначе сме обречени на Делян Пеевски, сглобки, ГЕРБ, Бойко Борисов и..

публикувано на 27.04.24 в 14:45

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Как районен кмет опита да заглуши Орбан и Фараж в Брюксел

Удивителен сюжет за политически племена, културни пропасти и несвобода на словото се разгърна в Брюксел преди броени дни. Бях там, когато разбрах, че районен кмет с името Емир Кир е изпратил полиция, за да спре против всякакви правила и закони..

публикувано на 27.04.24 в 13:55
Крум Зарков

Крум Зарков: Нито един от министрите в кабинета "Главчев" не е предварително съгласуван с президента

Нито един от министрите, които бяха предложени от Димитър Главчев, не е предварително съгласуван с президента. Това заяви пред БНР Крум Зарков, президентски секретар по правните въпроси, бивш правосъден министър. " Стефан Димитров не може да е..

публикувано на 21.04.24 в 13:34

"Новини с добавена стойност" с Г-н Балев: Въведение в принципа на потенциалната корупциенергия

Тия дни в парламента пак се караха по енергетически въпроси. Има един принцип в политермодинамиката, който съм формулирал след дългогодишна напрегната научна дейност. След дългите ми наблюдения и анализи установих, че потенциалната..

публикувано на 21.04.24 в 13:02

"Културни войни" с Владислав Апостолов: Бунтари на колене

Духът на времето не прости на сума ти стари бунтари и професионални провокатори, които преди десетилетия хвърляха художествена киселина върху всеки културен консенсус и пускаха кръв и гной от властващите разкази за света със своите книги, филми,..

публикувано на 20.04.24 в 13:55
Петър Волгин

Петър Волгин: Плъзгаме се към пропастта на тоталитаризма

"Дълго време си мислех, че със средствата на журналистиката могат да се направят страшно много неща. Но не сме в нормална ситуация. Ние все повече се плъзгаме към пропастта на тоталитаризма и средствата на журналистиката не са достатъчни ." Това..

публикувано на 20.04.24 в 13:52

Весела Райчинова: Израел е пред дилема дали трябва да реагира в момента

Тишината, която обзе Израел след терористичните атаки на "Хамас", настъпи и снощи, но този път облечена в мрак . Това каза журналистката Весела Райчинова, която живее в Израел във връзка с вълната от атаки на Иран с ракети и дронове. Израел:..

публикувано на 14.04.24 в 14:59