Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пожар в Македония заплашва да навлезе на българска територия

Снимка: БГНЕС

Голям пожар бушува в Република Македония, в близост до нашата граница. Пожарът е до граничния пункт "Станке Лисичко" и е само на 200 метра от граничната линия. 

Теренът е горски, има и вятър, което създава реална опасност огънят да се прехвърли на българска територия, каза комисар Георги Пармаков - началник на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението" - Благоевград.

Няколко екипа с пожарни коли, както и горски служители са на границата и имат готовност незабавно да се намесят, ако пожарът се пренесе към България.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Изграждането на нова концертна зала в София е обсъдено на среща в президентството

Координацията на институциите по проекта за строежа на нова концертна зала в София е била обсъдена на среща в президентството. В нея са участвали кметът на София Васил Терзиев и министърът на младежта и спорта Георги Глушков.  На работната среща на "Дондуков" 2 са били обсъдени възможните терени, на които да се изгради музикалното съоръжение, така..

публикувано на 19.09.24 в 19:40

Регионалната комисия на НС прие законови промени, насочени срещу изборния туризъм

Парламентарната комисия по регионалната политика и местното самоуправление прие на второ четене промени в Закона за гражданската регистрация, които целят да преустановят фиктивните адресни регистрации, добили популярност като "изборен туризъм".  Мнозинството в комисията се обедини около предложението гражданите със заличен единствен постоянен адрес..

публикувано на 19.09.24 в 19:26

Удължават с още месец забраната за износ на инсулинови лекарства

Забраната за износ на инсулинови лекарства и някои видове антибиотици се удължава с още един месец от утре.  Заповедта е издадена от служебния министър на здравеопазването Галя Кондева. Ограничението за износ на инсулинови лекарства и някои антибиотици действа от повече от 9 месеца и беше въведено заради затруднения на хората да намерят необходимите им..

публикувано на 19.09.24 в 19:22

Елена Йончева се е срещнала с Любомир Чанев и Данаил Веселинов от кораба Galaxy Leader

Евродепутатът Елена Йончева се е срещнала с Любомир Чанев и Данаил Веселинов - капитана и старши помощник-капитана на кораба Galaxy Leader, който през ноември миналата година беше превзет и отвлечен от хусите в Йемен. За това съобщават от екипа на Йончева. На срещата в пристанищния град Худейда е присъствал и Абдулла Хаджер, съветник по..

публикувано на 19.09.24 в 19:14
Kаводнени ферми близо до Траверсара, регион Емилия-Романя, Северна Италия, 19 септември 2024 г.

Няколко града в италианската област Емилия-Романя са под вода

Премиерите на Полша, Чехия, Словакия и Австрия обсъждат в Полша с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен помощ за пострадалите от наводненията тази седмица области в четирите страни. Щетите са за милиарди евро.  Дрезден е в предпоследна степен на тревога, жертвите на наводненията в Европа достигнаха 23 Централна и Източна..

публикувано на 19.09.24 в 19:12
Валентин Тончев

Ахмед Доган обсъжда в централата на ДПС листите за изборите на "Алианс за права и свободи"

Ахмед Доган обсъжда в централата на ДПС в София листите с кандидати за депутати от коалицията "Алианс за права и свободи". Почетният председател на партията Ахмед Доган дойде по обяд в централата на партията без да прави изявления за медиите. Ето какво съобщи на излизане от сградата Бейтула Сали: "Или почетният председател, или председателят на партията..

публикувано на 19.09.24 в 19:06
Ливанци са се събрали в кафене в южното предградие на Бейрут, за да гледат  речта на лидера на

Лидерът на "Хизбула" заяви, че Израел е преминал "всички червени линии"

37 са досега жертвите на координираните експлозии на преносими комуникационни устройства в Ливан. Ранените са над 3500, съобщи министърът на здравеопазването Фирас Абиад.  Лидерът на "Хизбула" Хасан Насрала предупреди Израел, че е преминал "всички червени линии" и обеща  да отмъсти за нападенията . За повишен риск войната в Близкия изток..

публикувано на 19.09.24 в 18:52