Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ed Sheeran се завръща с подкрепата на Pharrell

Роденият в Съфолк Ed Sheeran е обратно в класациите с гръм и трясък. Новото му предложение е със заглавие Sing, което е едно брилянтно, с приповдигнато темпо парче.

23 годишният младеж е записал новата песен е записана в студията Jungle City в Ню Йорк, след като Ed се сблъсква с продуцента Pharrell на наградите Grammy. Те разменят контакти и скоро след това се събират в студиото. Ed разказва: “Pharrell наистина те насърчава и иска от теб да направиш възможно най-доброто, на което си способен. Съответно ти не се спираш на първото нещо, което той ти изсвири…Pharrell беше на 17-тата си подред идея, когато ми пусна този бийт. Не разбирам от джазови акорди, а този го почувствах като един от тях. Инстинктивно го отхвърлих, но в този момент имах китара в ръцете си и започнах да свиря рифа разсеяно. От този момент аз изпълнявах тази песен и ….ние просто я сглобихме заедно.” Резултатът е типичен аранжимент от новата тенденция на Pharrellда комбинира майсторски различни стилове и да пленява аудиторията. В Singима рок, фънк, арендби, синтезаторен поп и това накара много фенове да го сравнят с материалл на JustinTimberlake.

Феновете на дръм енд бейс музиката може би са срещали имената Cameron Edwards и Joe Lenzie. Двамата са приятели от близо десет години и се познават от университета Leeds, където се запознават като студенти и сформират Sigma. Още от момента, в който започват да правят хитове стават интегрална част от електронната ъндърграунд култура. По клубовете все още може да се чуе тракът им от 2007 AllBlue. В поп класациите те влизат през 2011 с участието си в Lassitudeна DJFresh, с когото по-късно тръгват на турне. Новото им вече звучи в британския ефир и излиза в продажба на Острова на 6 април. Заглавието е NobodyToLoveи не бива да се пренебрегва. Слънце, усмивки, безгрижие...Силните бийтове и прибавените елементи с пиано го правят предпочитано за наближаващото лято и вероятен номер в края на седмица във Великобритания.

Горещо препоръчвам и зашеметяващите вокали на TomKrell. Артистичният му псевдоним е How to Dress Well. Като малък е се е кефил и припявал арендби музика на артисти като Keith Sweat и Ready for the World. Въпреки това в гимназията свири в хеви метъл и хардкор банди, но по-късно започва да експериментира. Сега саундът му е еволюирал до степен на абстрактност и в него може да се открият елементи от аренбито. Дебютният му албум Love Remains излиза през 2010, а този юни на пазара ще се появи следващият му албум What Is This Heart? Един от синглите в него е Words I Don’t Remember и може да го поставите в сектора „майсторски изпипан чилаут“.

И в края ви представям космическия саунд на електронното рок дуо от Ню Йорк, което съществува от 2007. Първоначално са тръгнали с името Charlie Everywhere, но в момента са познати като Phantogram. Дуетът включва Josh Carter (вокали и китарни) и Sarah Barthel (вокали и клавишни). Двамата творят в отделечен от цивилизацията хамбар и определят музиката си като „уличен бийт и сайкъделик поп“ с ехо ефекти и грациозни вокали. Новото им предложение FallInLoveне изключение от основния им стил. Това явно освен на алтернативните маниаци се харесва и на любителите на основното течение, тъй като парчето вече влезе в плейлистите на щатските поп станции.

Oще за актуалните хитове и артисти можете да научите в следващото издание на MusicPoint.

MusicPoint – петък от 19 до 21 по Хоризонт!




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Първи Национален фестивал на частните театрални школи “ИМА̀ГО”

Първият Национален фестивал на частните театрални школи “ИМА̀ГО” ще се проведе на 28-и, 29-и и 30-и юни в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". "Ресурсът на театралните школи в България е огромен. Във всеки областен град има, не само в София. Преди няколко години решихме да създадем Асоциацията на частните театрални школи (АЧТШ), за да можем да..

публикувано на 14.06.24 в 16:25
Кадър от филма

Димитър Николов от филма "Любен": Не трябва да се изключва възможността човек да изразява себе си

"Любен" е първият български филм на ЛГБТИ тематика и е част от програмата на Sofia Pride Film Fest, който започва днес (14-и юни) . " Темите във филма са далеч отвъд сексуалната ориентация на главните герои. ... По-скоро става дума за срещата на двама души като хора, като душѝ, като някакво взаимоусещане един за друг". Това каза пред..

публикувано на 14.06.24 в 16:05

Стартира арт фестивал, посветен на Димитър Еленов

Летен фестивал, посветен на актьора, режисьор и театрален педагог Димитър Еленов, предстои да бъде открит днес в София. Той отново ще предложи разнообразни творчески работилници и ателиета, насочени към деца и тийнейджъри, които имат отношение към театъра, сцената, изкуството . В тези активности ще се включат и популярни творци, ученици и колеги на..

публикувано на 14.06.24 в 10:48
Соня Йончева на сцената

Отзвук от "Музикант на годината 2023": Победителката Соня Йончева

В предаването „Алегро виваче“ започва поредица от срещи с носителите на призове в допитването „Музикант на годината 2023“. Галаконцертът се състоя на 31 май 2024 г. в Първо студио на БНР. Носител на голямата награда, по волята на стотици слушатели, е Соня Йончева – артист, който принадлежи на света, комплексна личност, която притежава и проявява..

публикувано на 13.06.24 в 18:31

Хорове от България и Европа се събират на фестивала "Черноморски звуци"

22 хорови формации са заявили участие в 12-ия международен хоров фестивал "Черноморски звуци" в Балчик. Той се провежда под патронажа на Министерството на културата и кмета на града Николай Ангелов. Домакин на утвърдения български форум е смесеният хор "Черноморски звуци" с диригент Валентина Георгиева - тази година съставът отбелязва 110 г. от..

публикувано на 13.06.24 в 17:56
Шестото издание на Фестивала на българската книга в Брюксел

Фестивалът на българската книга в Брюксел създаде другото лице на България

"За първа година съм тук на фестивала и оценявам това, което е успяла да направи българската общност за тези шест години в Брюксел. Нещо, което трябва да се посочи като пример за българските диаспори по света в опазване на българското слово", посочи за "Понеделник вечер" Радослав Бимбалов. Той представи романът "Екстазис". "За трети път съм на..

публикувано на 13.06.24 в 08:37

14 постановки на Националния фестивал на малките театрални форми във Враца

Със спектакъла "Кралицата майка" на Театър "Българска армия" беше открит на 10 юни Националният фестивал на малките театрални форми във Враца. Той е най-старият театрален форум в България и тази година е 34-тото му издание. В седемте фестивални дни до 16 юни зрителите ще имат възможност да видят 14 постановки, избрани от селекционерите..

публикувано на 12.06.24 в 17:56