Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Половин Сливен остава без вода днес

Снимка: БГНЕС

Хиляди абонати в Сливен ще останат без вода днес заради работата по подмяната на водния цикъл на града. 
От 7 до 20,00 часа ще бъде прекъснато водоподаването в кварталите "Комлука", "Звездите", "Република", "Кольо Фичето", "Ново село", "Българка", "Сини камъни" и част от квартал "Дружба". Спирането на водата се налага поради извършване на авариен ремонт, причинен от изпълнителя на "Интегриран проект за воден цикъл на град Сливен". 
Всеки ден има по един или няколко квартала или улици, които остават без вода заради разкопаване или аварии при изпълнението на водния цикъл. От ВиК съобщават, че при възможност водоподаването ще бъде възстановено по-рано.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Професор Меир Литвак

Защо Иран е против съществуването на държавата Израел?

Светът е в очакване на евентуален отговор на Израел спрямо Иран, заради нападението с балистични ракети, извършено преди дни. Какъв би могъл да бъде? До 1978 година, когато в Техеран идва на власт режимът на аятоласите, отношенията между Иран и Израел са били много близки и в икономически, и в политически план. Защо сега Иран е против самото..

публикувано на 08.10.24 в 17:09
Веселин Стойнев

Веселин Стойнев: С тези избори политическата криза няма да се реши, ще се отложи

Политическата криза у нас няма да бъде разрешена и след тези избори, но ще бъде отложена, ще се състави някакво правителство. Ще се отложи, защото не са узрели политическите процеси за това да се намери радикално, ново, устойчиво мнозинство и устойчив хоризонт за управление, прогнозира журналистът и политически наблюдател Веселин Стойнев в..

публикувано на 08.10.24 в 17:05

Работници в столичния градски транспорт ще протестират пред Общината

Утре (9 октомври) работници в столичния градски транспорт ще протестират пред сградата на Столична община. Причините са неизпълнение на споразумение за сътрудничество от страна на кмета и отказ от въвеждане на т.нар. километричен бонус за водачите, както и бонус на всички други работници от столичния авто- и електротранспорт.  Протестиращите негодуват..

публикувано на 08.10.24 в 16:56
Станимир Михайлов

Надзорният съвет на НЗОК подписа договора за управление със Станимир Михайлов

Станимир Михайлов, който бе възстановен като управител на Националната здравноосигурителна каса с решение на Конституционния съд, е подписал днес договора си за управление на Касата. Надзорният съвет на НЗОК се събира за договора на върнатия шеф Станимир Михайлов Михайлов подаде оставка в края на миналата година. Оттегли я през април, малко..

публикувано на 08.10.24 в 16:39
Детелина Стаменова

Честото нощно преяждане е сигнал за възможен проблем!

Ако повече от три месеца последователно ставате нощем, за да се нахраните е възможно да имате синдром на нощното преяждане и е добре да се обърнете към специалист, съобщи за „Нощен Хоризонт“ психотерапевтът Детелина Стаменова.  Тя работи често с пациенти с хранителни разстройства.  Стаменова каза, че има и хора, които се разхождат до хладилника..

публикувано на 08.10.24 в 16:36

Ромите от кюстендилския кв. "Изток" се затрудняват в коя секция ще гласуват

Ромите от кюстендилския кв. "Изток" с около 4 500 гласоподаватели се затрудняват в коя секция ще гласуват на вота на 27 октомври, казаха активисти.  Гласоподавателите от квартала са разпределени в шест смесени секции в други квартали на града. Така е от 2015 г., а искането в съда шестте секции да се открият отново в ромското 6-o ОУ..

публикувано на 08.10.24 в 16:29
 Милена Боева и Явор

15 души със специални нужди работят в градина "Вдъхновение"

Градина "Вдъхновение" – социално предприятие за работа на хора със специални потребности в град Божурище, организира фестивал на плодородието, за да представи продукцията си. Отворените врати ще се състоят на 12-и октомври. 15 души на възраст между 20 и 40 години работят там като градинари, разказа за "Нощен Хоризонт" - Милена Боева, която е..

публикувано на 08.10.24 в 16:15