Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Левон Хампарцумян: Отказът на ВТБ да финансира КТБ не е притеснителен

Бизнесът ще се справи въпреки ситуацията в КТБ, смята Васил Велев

Снимка: БГНЕС
Отказът на ВТБ да участва в капитализирането на Корпоративна търговска банка (КТБ) не трябва да буди притеснения, смята председателят на Асоциацията на българските банки Левон Хампарцумян.

Той отказа да коментира дали решението на руската банка отваря вратите за по-мащабна инвестиция от страна на другия акционер в КТБ - Оманският фонд, който и към момента притежава 30 на сто от банката. Но дори и да не се намерят акционери, Банката за развитие или Фондът за гарантиране на депозитите, по неговите думи, ще свършат същата работа.

Опасност от ефект на доминото няма, защото ситуацията е под контрол, увери за пореден път председателят на Асоциацията на българските банки.

Бизнесът не е притеснен около ситуацията с Корпоративна търговска банка. Голяма част от сметките на българските фирми са минавали през тази банка, но в рамките на един месец ще успеят да се справят, заяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев:

Ние сме една от най-големите организации, така че със сигурност има много фирми имат сметки в тази банка. Разбира се, компаниите винаги имат сметки в повече от една банка, така че няма да се стигне до много тежки ситуации.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Руски медии: ВТБ няма да финансира КТБ

Един от основните акционери в Корпоративна търговска банка (КТБ) - руската държавна банка "Внешторгбанк" (ВТБ), не възнамерява да участва в капитализирането й. Това твърди РИА "Новости", като цитира неназован източник от ВТБ. Руската банка разполага с акции..

обновено на 24.06.14 в 10:09
ВИЖТЕ ОЩЕ
Джевдет Чакъров

Чакъров: Начело с почетния председател стартирахме консултациите за листите на кандидат-депутатите

Ръководството на ДПС, начело с почетния председател Ахмед Доган, започна консултации за листите с кандидати от коалицията "Алианс за права и свободи", заяви на брифинг тази вечер п редседателят Джевдет Чакъров. От думите му стана ясно, че..

публикувано на 19.09.24 в 19:57

Изграждането на нова концертна зала в София е обсъдено на среща в президентството

Координацията на институциите по проекта за строежа на нова концертна зала в София е била обсъдена на среща в президентството. В нея са участвали кметът на София Васил Терзиев и министърът на младежта и спорта Георги Глушков.  На работната среща на..

публикувано на 19.09.24 в 19:40

Регионалната комисия на НС прие законови промени, насочени срещу изборния туризъм

Парламентарната комисия по регионалната политика и местното самоуправление прие на второ четене промени в Закона за гражданската регистрация, които целят да преустановят фиктивните адресни регистрации, добили популярност като "изборен туризъм"...

публикувано на 19.09.24 в 19:26

Удължават с още месец забраната за износ на инсулинови лекарства

Забраната за износ на инсулинови лекарства и някои видове антибиотици се удължава с още един месец от утре.  Заповедта е издадена от служебния министър на здравеопазването Галя Кондева. Ограничението за износ на инсулинови лекарства и някои антибиотици..

публикувано на 19.09.24 в 19:22

Елена Йончева се е срещнала с Любомир Чанев и Данаил Веселинов от кораба Galaxy Leader

Евродепутатът Елена Йончева се е срещнала с Любомир Чанев и Данаил Веселинов - капитана и старши помощник-капитана на кораба Galaxy Leader, който през ноември миналата година беше превзет и отвлечен от хусите в Йемен. За това съобщават от екипа на Йончева...

публикувано на 19.09.24 в 19:14
Kаводнени ферми близо до Траверсара, регион Емилия-Романя, Северна Италия, 19 септември 2024 г.

Няколко града в италианската област Емилия-Романя са под вода

Премиерите на Полша, Чехия, Словакия и Австрия обсъждат в Полша с председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен помощ за пострадалите от наводненията тази седмица области в четирите страни. Щетите са за милиарди евро.  Дрезден е в..

публикувано на 19.09.24 в 19:12
Валентин Тончев

Ахмед Доган обсъжда в централата на ДПС листите за изборите на "Алианс за права и свободи"

Ахмед Доган обсъжда в централата на ДПС в София листите с кандидати за депутати от коалицията "Алианс за права и свободи". Почетният председател на партията Ахмед Доган дойде по обяд в централата на партията без да прави изявления за медиите. Ето какво..

публикувано на 19.09.24 в 19:06