Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пламен Константинов: Ще използвам граденото от предните треньори, но искам да променя лицето на отбора на игрището

| обновено на 16.07.14 в 14:51
Пламен Константинов: Ще използвам граденото от предните треньори, но искам да променя лицето на отбора на игрището
Снимка: БГНЕС

Андрей Жеков се завръща в националния отбор за Световното първенство в Полша, а Матей Казийски е получил покана, но все още не се знае неговото решение. Това заяви на среща с медиите новият селекционер на националния отбор по волейбол Пламен Константинов.

Андрей Жеков ще започне тренировки с отбора. Поканих Казийски, говорих с него по този въпрос, но все още не се знае дали ще приеме. Ако на 21-ви юли се яви за тренировка, значи е приел. Федерацията единодушно прие списъка ми с национали за Световното. Няма да правя промени в щаба, защото това може да доведе хаос. Няма достатъчно време за промени. Алесандро Пиволи идва като статистик, а Дарио Симонио ще работи с нас до края на първенството. Ще има промени в медицинския щаб. Имам различна философия как трябва да изглежда отборът. Ще използвам граденото от предните треньори, но искам да променя лицето на отбора на игрището. Не е важно дали ще загубиш един мач, това е част от спорта. В тима обаче имаше една несериозност, нещата малко се приемаха като на шега. Искам да има отговорност в тима и момчетата трябва да свикнат да я носят. Вътрешните конфликти в отбора ще ги оправя аз, нямам нужда от външна помощ, каза новият селекционер на националите Пламен Константинов.

Ясни са и контролните срещи, които България ще изиграе преди Световното първенство. На 8-и и 9-и август предстоят проверки срещу Белгия в "Арена Ботевград". От 16-и до 18-и август предстои турнир в Полша срещу Русия и Китай, а на 21-ви и 22-ри август са планирани контроли срещу Бразилия и Франция.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Казийски, Жеков и Йорданов с повиквателни за националния отбор

Старши треньорът на мъжкия ни национален отбор по волейбол Пламен Константинов и мениджърът Владимир Николов са изпратили повиквателни на Матей Казийски, Андрей Жеков и Боян Йорданов . Това стана ясно, след като двамата определиха разширения..

публикувано на 16.07.14 в 10:38
ВИЖТЕ ОЩЕ
Александър Томаш

Спартак (Вн) започна подготовка, може и да няма лагер

Завърналият се в елита отбор на Спартак (Варна) започна подготовка за новия сезон в първа лига. Точно в 19.18 часа футболистите и треньорския щаб излязоха на терена на стадион „Спартак“ под аплодисментите на най-верните фенове на тима. "Започваме..

публикувано на 14.06.24 в 20:59
Христина Черкезова и Димитър Исаев

Седмо място за смесения ни дует на Европейското по синхронно плуване

България остана на седмото място от общо осем отбора във финала на смесените дуети в синхронното плуване на Европейското първенство в Белград, Сърбия. Тимът ни в състав Христина Черкезова и Димитър Исаев получи обща оценка от 152.5633. Последният в..

публикувано на 14.06.24 в 19:53
Златомир Загорчич (вляво)

Славия задържа Тони Тасев и Галин Иванов, иска централен нападател

Тони Тасев и Галин Иванов остават в Славия и през следващия сезон, съобщи старши треньорът на "белите" Златомир Загорчич преди първата тренировка на отбора през лятната подготовка. Предишните договори на двама от основните футболисти на столичани изтекоха..

публикувано на 14.06.24 в 18:36
Августин Спасов (вляво).

"Васил и Георги Илиеви" спечели титлата в класическата борба

Симеон Станкович донесе отборната титла за Васил и Георги Илиеви (Кюстендил) в класическата борба, след като в последната финална среща при 130-килограмовите успя да обърне резултата на Държавното първенство в зала "Колодрума" в Пловдив. Участникът в..

публикувано на 14.06.24 в 06:03

Мбапе пропусна тренировка на Франция

Френският нападател Килиан Мбапе отсъства, когато отборът участва в открита тренировка в базата си на Европейското първенство по футбол. Мбапе и Кингсли Коман липсваха от групата играчи, които се появиха за тренировки в Падерборн...

публикувано на 13.06.24 в 20:55

Александър Асенов триумфира на шампионата в Упсала

Александър Асенов спечели титлата в спринта на 100 метра в Открития европейски шампионат по лека атлетика за хора с интелектуални затруднения в Упсала (Швеция). Спортистът от Федерация Адаптирана физическа активност - България с председател Слав..

публикувано на 13.06.24 в 20:16
Виктория Томова

Виктория Томова ще играе на четвъртфиналите във Валенсия

Първата ракета на България Виктория Томова се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис на клей от категория WТА 125 в испанския град Валенсия с награден фонд 100 хиляди евро. Поставената под номер 1 в схемата Томова победи рускинята Оксана..

публикувано на 13.06.24 в 20:14