Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Земеделски производител от Драгаш войвода инсценира грабеж

Снимка: Светослав Цветанов

Крупен земеделски производител, собственик на мандра от никополското село Драгаш войвода, е инсценирал въоръжен грабеж, съобщиха от МВР. Мъжът се е оплакал в полицията, че тази нощ, докато се е прибирал с микробуса си, е бил ограбен с 14 хиляди лева.

Няма грабеж, нито кражба, това е пълна инсценировка на тъжителя с цел лично облагодетелстване, категоричен е директорът на областната дирекция на МВР в Плевен Венцислав Катинов. Тази нощ на телефон 112 мъж се е оплакал, че му е извършен грабеж на 14 хиляди лева на разклона между никополските села Въбел и Драгаш войвода и че е притиснат от две коли, като му е сложен на главата чувал. По неговия разказ той се е връщал от Велико Търново, където бил продал част от произведените млечни продукти. В дрехите му са били намерени само 1000 лева, за другата част от парите засега не е установено къде са или на кого са дадени. 

Мъжът е признал, че е направил инсценировка. По случая ще бъде образувано досъдебно производство за предаване на неверни данни.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

МЗ: ТЕЛК трябва да могат да разглеждат всички насочени към тях случаи

Териториалните експертни лекарски комисии трябва да могат да разглеждат всички насочени към тях случаи, защото са с общ профил, а не са специализирани. Така от Министерството на здравеопазването аргументираха отпадналата от вчера възможност за пренасочване на пациентско досие от една комисия към друга. Пациентски организации предупреждават за..

публикувано на 03.10.24 в 19:21

ЦИК свали имунитета на кандидата за народен представител Джейхан Ибрямов

С 13 гласа "за" Централната избирателна комисия свали имунитета на кандидата за народен представител Джейхан Ибрямов. Това стана час след като в ЦИК е постъпило искане от заместник главния прокурор Елена Каракашева, в което  се иска разрешение срещу Ибрямов да започне наказателно производство и той да бъде задържан за три денонощия...

публикувано на 03.10.24 в 19:10
Филип Гунев

Филип Гунев: Турция остава ключова дали ще позволи бежанска вълна от Близкия изток

Турция остава ключ към това дали ще позволи бежанска вълна от Близкия изток , защото ще е първата и най-засегната от такава. Това каза пред БНР Филип Гунев, бивш заместник-министър на вътрешните работи. "Анкара планира репатриране на сирийски бежанци от турска територия, а не приемане на още. Но една такава бежанска вълна не е задължително да..

публикувано на 03.10.24 в 18:38

Първата доставка на природен газ от терминала в Александруполис е за България

Първата доставка на втечнен природен газ за България от терминала в гръцкия град Александруполис е вече факт. На терминала днес беше служебният министър на енергетиката Владимир Малинов. "Булгаргаз" има резервирани от там по 1 милиард кубически метра синьо гориво годишно за следващите 10 години. “Това е исторически момент за България и за целия..

публикувано на 03.10.24 в 18:34

От коалицията, номинирала Джейхан Ибрямов за кандидат-депутат, ще настояват за отлагане на изборите

От коалицията, издигнала кандидатурата на Джейхан Ибрямов за депутат, заявиха, че ще настояват за отлагане на изборите и че ще представят искането си на утрешното заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента. СГП внася мотивирани искания до Рая Назарян и ЦИК по казуса с имунитета на задържания депутат Какво се знае..

публикувано на 03.10.24 в 18:09
доц. Жана Попова

Жана Попова: Да обърнем внимание на пренебрегването на масовата култура и медиите

Международна научна конференция в памет на културолога проф. Ивайло Дичев ще се открие утре. Тя е организирана от Софийският университет и БАН, а домакин е Факултетът по журналистика и масова комуникация на СУ "Св. Климент Охридски". На двудневния форум ще се дискутират п опкултура, попполитика и дигиталния обрат. "Едно посланията към..

публикувано на 03.10.24 в 18:08
Снимката е илюстративна, архив.

Операции на МВР срещу купуването на гласове на различни места в страната

20 души са задържани днес при операции на МВР срещу купуването на гласове на различни места в страната. От МВР уточняват, че служители от Криминална, Икономическа, Охранителна и Пътна полиция на областните дирекции, заедно се екипи на Жандармерията, проверяват частни адреси, търговски обекти и места, за които са събрани данни, че се осъществяват..

публикувано на 03.10.24 в 18:02