Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тютюнопроизводители излязоха на протест в Гоцеделчевско

| обновено на 12.12.14 в 15:21
Снимка: БГНЕС

Стотици тютюнопроизводители, охранявани от 40 полицаи, излязоха на мирен, предупредителен протест на пътя между Гоце Делчев и Гърмен. Символично бяха запалени бали с тютюн. Както и миналата година, хората настояват държавата да се ангажира с проблема по изкупната кампания и унизително ниските цени и да предприеме спешни мерки в защита на производителите. Хората искат да бъдат предприети спешни мерки като конкретен график за изкупуването, гарантирани минимални изкупни цени и социални гаранции. 

Тук ни доведе отчаянието, безпаричието и пълното безхаберие на държавата.

Възрастен мъж от Вълкосел заплаши, че ще запали тютюна заедно със себе си и къщата.

Още в понеделник исканията ще бъдат предадени на министъра на земеделието и храните Десислава Танева, която е поискала среща с организациите на тютюнопроизводителите. С проблема се е ангажирал и министър-председателят. 

По последна информация изкупната цена е паднала на 3,80 лева. Хората са категорични, че за по-малко от 6 лева няма да дадат и един тютюнев лист.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Десислава Танева

МЗХ планира 10% съкращения догодина

Следващата година ще бъдат направени съкращения с 10% на административните разходи и структурата в Министерството на земеделието, съобщи ресорният министър Десислава Танева . Според нея тази мярка ще доведе до по-висока ефективност.  Танева допълни, че..

публикувано на 12.12.14 в 14:06

БСП и ДПС подкрепиха протестите на тютюнопроизводителите

Парламентарните групи на БСП и ДПС подкрепиха протестите на тютюнопроизводителите. Лидерът на ДПС Лютви Местан предложи незабавно министърът на земеделието и финансовият министър да насрочат среща с всички търговци, за да се договори график за..

публикувано на 12.12.14 в 14:13
ВИЖТЕ ОЩЕ
 Ангел Стойков

Ангел Стойков: Несигурната политическа обстановка влияе и на университетите

Върху политиките на ректорите в съответните висши училища влияе и несигурната политическа обстановка, която тресе държавата  от година и половина-две. Това заяви в интервю за БНР Ангел Стойков, председател на Националното представителство на..

публикувано на 20.09.24 в 08:27

В Троян започва Българският фестивал на сливата

В Троян тази вечер с празнично шествие започва Българският фестивал на сливата. Той ще продължи до 23 септември. Празничното шествие ще тръгне в 18.15 ч. от Малкия пазар, ще премине по централната улица в Троян и ще завърши на площад "Възраждане“ където е..

публикувано на 20.09.24 в 08:23
Ивайло Илиев

Ивайло Илиев: Политическото разделение ще рефлектира като обществено в урните

Агиткаджийството по дребни теми ни е завладяло и тази поляризация ще се излее в урните. Политическото разделение ще рефлектира като обществено, коментира политологът Ивайло Илиев в интервю пред БНР. "Ние няма как да очакваме тези избори да..

публикувано на 20.09.24 в 08:16

Австрия изпрати още полицаи на унгарско-сръбската граница

Австрийското министерство на вътрешните работи снощи изпрати още 30 полицейски служители на унгарско-сръбската граница за подкрепа на унгарците при охраняването на границата, като освен служители бяха изпратени и нови превозни средства и..

публикувано на 20.09.24 в 08:04

Проверка на ДАНС установи, че България не е замесена в случая с взривените пейджъри

В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция "Национална сигурност", съвместно с Националната агенция по приходите, Министерството на вътрешните работи и Агенция "Митници", е установено по безспорен начин, че в България не са..

публикувано на 20.09.24 в 07:55

ДАНС: В България не са внасяни, нито изнасяни от взривените пейджъри

В резултат на проверките, извършени от Държавна агенция "Национална сигурност", съвместно с Националната агенция по приходите, Министерството на вътрешните работи и Агенция "Митници", е установено по безспорен начин, че в България не са внасяни,..

публикувано на 20.09.24 в 07:54

Италианските евродепутати са гласували против използването на западни оръжи от Украйна срещу Русия

Италианските евродепутати са гласували против използването на западни оръжия от Украйна срещу Русия. Резолюцията бе приета от Европарламента  с 425 гласа "за", 131 "против" и 63 "въздържал се" на пленарна сесия в Страсбург. ЕП: Да се..

публикувано на 20.09.24 в 07:48