Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Два нови обиска са извършени в Брюксел заради разследването на разбитата ислямистка група

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нови два обиска са били извършени днес в Брюксел във връзка с разследването на разбитата преди дни ислямистка терористична група. От прокуратурата потвърдиха за претърсванията, без да посочват подробности и конкретни места, като съобщиха само, че за момента няма нови арести.

По-рано днес министърът на правосъдието Коен Геенс заяви в телевизионно интервю, че „мозъкът” на осуетената терористична атака все още не е заловен. Той отказа да уточни дали са верни публикациите, че мъжът, планирал и дирижирал предотвратените в четвъртък атентати, се намира в Гърция. Геенс потвърди само, че лицето, което се издирва от белгийските власти, не е сред четиримата мъже, арестувани вчера в Атина.

Междувременно един от водещите френскоезични всекидневници - „Льо Соар”, публикува резултати от собствено социологическо проучване, според които 80 на сто от белгийците се страхуват от нови опити за атентати на територията на страната.

От вчера армията там патрулира наред с полицията с цел гарантиране на сигурността на „чувствителни” сгради и обществени места.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

На свобода остава предполагаемият ръководител на джихадистката клетка, разбита в Белгия

Предполагаемият ръководител на джихадистката клетка, която бе разбита в Белгия, остава на свобода, съобщи белгийският правосъден министър на фона на съобщенията, че той се намира в Гърция. На въпрос дали заподозреният остава на свобода след като четирима..

публикувано на 18.01.15 в 16:50

Гърция не е открила доказателства за връзка на арестуваните в Атина с предотвратените нападения в Белгия

Гърция заяви, че не е открила доказателства за връзка на арестуваните вчера с предотвратения заговор за нападения в Белгия. Гръцката полиция извърши арести в Атина, след като белгийските власти издирват белгиец от марокански произход, който се укрива в..

публикувано на 18.01.15 в 19:01
ВИЖТЕ ОЩЕ
Британският външен министър Дейвид Лами свика комитета

Спешна среща на британския комитет за извънредни ситуации "Кобра" заради кризата с Ливан

Външният министър на Обединеното кралство Дейвид Лами председателства спешна среща на комитета за извънредни ситуации "Кобра" за обсъждане на кризата в Ливан. Срещата е била свикана, за да се гарантира, че Обединеното кралство е подготвено за..

публикувано на 20.09.24 в 19:43

Най-малко девет убити и десетки ранени при израелския въздушен удар срещу Бейрут

Най-малко девет са жертвите на израелския въздушен удар в Бейрут, сочат най-новите данни на ливанското министерство на здравеопазването. Ранени са близо 60 души. Предполага се, че мишена на атаката в южното предградие Дахие е бил висш командир..

публикувано на 20.09.24 в 19:36
Последствия от руска атака срещу Одеса, 21 юли 2023 г.

Руски ракетен удар порази инфраструктура на пристанището в Одеса и цивилен кораб

Пристанището на Одеса е претърпяло щети, в резултат на руски ракетен удар, съобщиха властите в черноморския град. Отломки от балистична ракета "Искандер" са повредили и търговски кораб, превозващ метални продукти под флага на Антигуа. Ранени са..

публикувано на 20.09.24 в 19:24
Лютви Местан

Окръжният съд в Кърджали възобнови делото срещу бившия лидер на ДПС Лютви Местан

Окръжният съд в Кърджали възобнови делото срещу бившия лидер на ДПС Лютви Местан за катастрофата преди 5 години, при която загина 6-месечно бебе. Производството по него беше прекратено и върнато на прокуратурата заради допуснати съществени..

публикувано на 20.09.24 в 19:19

Кирил Добрев се завръща в политиката и повежда листата на "БСП-Обединена левица" в 1-ви МИР Благоевград

Кирил Добрев се завръща в политиката и ще поведе листата на коалицията "БСП-Обединена левица" в 1-ви многомандатен избирателен район Благоевград. Добрев беше изключен от партията в края на 2021 година с решение на Националния съвет, но по-късно..

публикувано на 20.09.24 в 19:16
Георги Димов

Георги Димов: Няма да загубим европейското финансиране за оборудване за граничен и митнически контрол

Директорът на Агенция "Митници" Георги Димов заяви, че страната ни няма да загуби европейското финансиране за доставките на рентгеново оборудване за граничен и митнически контрол. Той обаче не отговори на въпроса защо е избрано пряко договаряне за..

публикувано на 20.09.24 в 18:36
Валентин Тончев, ДПС

Валентин Тончев: Пеевски е придобил много сериозно влияние в повечето парламентарно представени партии

Делян Пеевски е придобил много сериозно влияние в повечето парламентарно представени политически партии в страната. Това заяви пред БНР депутатът Валентин Тончев. Той е част от кръга, симпатизиращ на Ахмед Доган.  Определя се като "народен..

публикувано на 20.09.24 в 18:35