Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Плевнелиев: Инвестициите в производство на филми могат да бъдат утроени

Росен Плевнелиев
Снимка: БГНЕС

Инвестициите в производство на филми у нас могат да бъдат утроени, ако държавата покаже, че филмовата индустрия е приоритет. Това посочи президентът Росен Плевнелиев, който посети филмово студио "Ню Бояна" и обсъди с ръководството на студиото възможностите за производство на филми в България. 

Над 3700 човека работят само в този проект за производство на филми на България. Има възможност инвестициите, които до момента в България са над 100 милиона долара, да се утроят. Има проект в Министерство на икономиката по ОП "Конкурентоспособност", който да подкрепи производството на филми в България, за да могат те да бъдат конкурентоспособни. Има възможност и чрез целенасочени действия на Министерство на културата и правителството да направим това, което други държави в Европа правят, например, Унгария, Великобритания, Франция, посочи държавният глава.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Татяна Буруджиева: Росен Плевнелиев се бори за втори президентски мандат

Има засилена активност от страна на президента да превърне президентската институция в център на политическите процеси и политическата власт, след като в голяма степен от него чуваме външната политика на страната, тъй като мисля, че външният..

публикувано на 19.03.15 в 16:42
Росен Плевнелиев

Плевнелиев: Кандидатурата на Димитър Георгиев за ДАНС ще бъде одобрена

Посвещавам тази награда на стотиците кметове, на шестте български региона и на институциите, които наистина разбраха най-важното – кметовете, регионите и министерствата да работят заедно, да споделят общи приоритети и да подадат ръка на хилядите..

публикувано на 18.03.15 в 17:14

Росен Плевнелиев и Хайнц Фишер са обсъдили енергийния сектор

Българският президент Росен Плевнелиев е обсъдил във Виена енергийния сектор и проблемите на Западните Балкани с австрийския държавен глава Хайнц Фишер . Австрийският президент е изразил своето задоволство от двустранните политически отношения и доброто..

публикувано на 17.03.15 в 19:02

Президентът Росен Плевнелиев заминава на работно посещение в Австрия

Президентът Росен Плевнелиев заминава на работно посещение в Австрия. Днес той ще разговаря с федералния президент на Австрия Хайнц Фишер . Държавният глава ще се срещне и с представители на австрийския бизнес. Участие във форума, организиран от..

публикувано на 17.03.15 в 08:36
ВИЖТЕ ОЩЕ
ПВО системата

Израелските служби обявиха, че са задържали 7 души, събирали информация за Иран

Съединените щати търсят нови методи за постигане на мир между Израел и "Хизбула". Израелските сили удариха клонове на банка, свързана с шиитската групировка, а за още цивилни жертви съобщават от северната част на ивицата Газа. Антъни Блинкън заминава..

публикувано на 21.10.24 в 18:44
Иван Хиновски

Иван Хиновски: МЕ проявява престъпна безотговорност към подготовката за либерализацията

В Министерството на енергетиката не си дават сметка до какви сътресения може да доведе   пълната либерализация на пазара. Това каза пред БНР Иван Хиновски, председател на Българския енергиен и минен форум.  " Либерализацията не може да бъде..

публикувано на 21.10.24 в 18:29
Д-р Влатко Глигоров

Д-р Влатко Глигоров: Детската болница трябва да има статут като ВМА и МВР болница

Националната детска болница трябва да има един по-особен статут , какъвто имат Медицинският институт на МВР и Военномедицинска академия, т.е. да има и централизирано от държавата финансиране .   Това каза пред БНР д-р Влатко Глигоров , директор на..

публикувано на 21.10.24 в 18:01

Гръцките власти арестуваха трафиканти на мигранти

Гръцките гранични власти арестуваха днес трафиканти на мигранти на острови в Егейско море. Има две жертви от потънала лодка. Спасителната акция до остров Самос не откри други бедстващи хора в морето, съобщават от бреговата охрана. От потъваща лодка..

публикувано на 21.10.24 в 17:48

Президентството беше домакин на инициативата "Мениджър за един ден"

Двама младежи се включиха в работния процес на президентството в рамките на инициативата "Мениджър за един ден", на която администрацията на държавния глава беше домакин.  Президентът Румен Радев посрещна в кабинета си Аделина Кънева, ученичка в..

публикувано на 21.10.24 в 17:30

Музиканти поискаха да се ограничат събитията с безплатен вход

Музиканти поискаха да се ограничат събитията с безплатен вход. Десетки изпълнители, сред които Иво Папазов-Ибряма, Камелия Тодорова, Любо Киров и Дарина Такова, са изпратили отворено писмо, адресирано до Министерството на културата. Музикантите настояват..

публикувано на 21.10.24 в 17:21
Директорът на НАСА Бил Нелсън на лекция в СУ

Бил Нелсън: Ще видим възможностите на една от компаниите ви, която произвежда микросателити

Директорът на НАСА Бил Нелсън пристигна в България. Той изнесе изнесе лекция в Софийския университет, а преди това отговори на въпроси на журналисти. Преди година България стана част от споразумението "Артемида'' за стратегическо международно..

публикувано на 21.10.24 в 17:14