Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

След кавъра на "Бързаш, няма време", Дичо + Чери и Алекс готвят албум

30-годишното парче на Васко Найденов е след поп-класиките, убедени са музикантите

4
Дичо така започва деня, според песента. И според началото на клипа...

В изминалия брой на Пожелание с послание тримата разказаха за забързаното ежедневие, в което се намираме всички и за това, колко много пасва и днес песента "Бързаш, няма време", на която направиха кавър.

Според Дичо в новото си звучене парчето е още по-динамично, както и самият ни живот днес. Клипът също не страда от липса на динамика - дори напротив - в продължение на 40 дни операторът обикаля с Дичо, семейството му и бандата, с уговорката, че ще ги снима, когато най-малко очакват, за е максимално истинско. По този начин и в клипа си те успяват да пресъздадат динамичният живот на изпълнителите.

Освен за новото парче говорихме и за старите и вечните песни (като "Клетва"), за първите спомени от срещата с музиката, не пропуснахме и първите излизания на сцена. Към финала на предаването, освен че се посмяхме от сърце на блиц интервюто разбрахме и че на бандата в идните месеци ѝ предстоят много участия, концерти и цял албум, който обещаха за февруари 2016-а.

Ако си пуснете предаването, ще чуете че:

Чери и Алекс са завършили музикално училище, но са и самоуки

Дичо пее от 2-годишен, когато навършва 4 му купуват пиано, а след това и китара…. През 80-те 5-6 години пеел в подлеза на „Плиска“. Обича бокса открай време, плюс риболова. Иска всеки българин на има по 5 деца…

Въпреки разликата в поколенията – между тримата няма единодушие по всички въпроси, но има баланс.

Чуйте ги.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия