Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гласуването на балотажа протича без опашки в Прага

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Няма промяна в броя на секциите за балотажа на територията на Чехия. Българите могат да гласуват в сградата на българското посолство в Прага, както и във втория по големина град в страната Бърно. На първия тур в Прага гласуваха 734 души, а в Бърно – малко под 200 наши сънародници. Този път гласуването става по-бързо и без големи опашки. Много от неуспелите да упражнят своя вот миналата неделя днес дойдоха преди обедните пикови часове.

Ние не успяхме да гласуваме на първия тур. Сега нямаше много хора. Много бързо стана, но трябва да си подадем декларацията предварително следващия път, за да можем да спестим малко време, разказа един от дошлите да гласуват. За съжаление, аз лично не успях да гласувам първия път. Два пъти се опитах, имаше прекалено дълги опашки и се отказах, вървеше много бавно. Много искам да се върна в България, сподели друг избирател.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Висока избирателна активност в ранните часове на втория тур на президентските избори

Над 600 наблюдатели от Института за социална интеграция следят за спазването на изборните правила днес. Те отчитат голяма активност в първите часове на изборния ден, денят е започнал нормално, а избирателните секции са отворили навреме, с..

публикувано на 13.11.16 в 09:54

Няма опашки на изборите в Мадрид

Изборният ден в Мадрид протича спокойно. Това съобщи за "Хоризонт" Христо Дянков, член на СИК в Мадрид: Всичко е нормално. Опашки все още няма. Очакваме същия процент гласуващи като бройка, плюс, минус 50 човека. Предния път гласуваха малко..

публикувано на 13.11.16 в 10:59
Дончо Градев

Изборите през социалната психология

В пропагандата на кампанията винаги се използват страховете на хората, като тези страхове се заменят с обещания, че ще се решат проблемите. Това коментира в интервю за "Хоризонт" проф. Дончо Градев : Това е неизбежно. Не може да се заобиколи страхът..

публикувано на 13.11.16 в 13:54
ВИЖТЕ ОЩЕ
Андрей Келин, посланик на Русия във Великобритания.

Руският посланик във Великобритания: Санкциите срещу Русия не постигнаха целите си

Санкциите, наложени на Русия заради нахлуването й в Украйна, не успяха да постигнат нито една от целите си, каза руският посланик във Великобритания пред "Скай нюз". Андрей Келин направи своето изявление, след като разследване на журналиста Ед Конуей от..

публикувано на 03.07.24 в 02:22

Гръмотевична буря, силен вятър и 13 литра/кв.м дъжд над Русе

Около 18:00 часа тази вечер над Русе и региона се разрази гръмотевична буря със силен дъжд. Паднали са 13 литра на квадратен метър, а силният вятър достигна скорост от 50,4 километра в час.  Прогнозите са за още и по-обилни валежи през нощта. Движението..

публикувано на 02.07.24 в 20:44

Вятър наклони стълб от електропреносната мрежа в Кюстендил

Стълб от електропреносната мрежа по кюстендилската ул."Даскал Димитри" се е наклонил заради силния вятър в града.  Екипи на "Електрохолд" и Общината са спрели движението в дветe посоки, както и електрозахранването до изграждането на временна въздушна..

публикувано на 02.07.24 в 20:41
Снимката е илюстративна, архив.

Системата за сключване на "Гражданска отговорност" функционира нормално

Възстановено е нормалното функциониране на системата за сключване на застраховка "Гражданска отговорност" на автомобилистите, съобщиха от Гаранционния фонд. През последните дни се появиха проблеми със системата за задължителната полица. От фонда..

публикувано на 02.07.24 в 20:35

До 14 юли - специализирана полицейска операция на Пътна полиция в цялата страна

Увеличава се броят на жертвите и ранените при пътни инциденти през последните седмици, констатира пред журналисти комисар Мария Ботева, заместник-началник на отдел "Пътна полиция". "До 14 юли тече специализирана полицейска операция на територията на..

публикувано на 02.07.24 в 20:25

Търговски камари с отворено писмо към депутатите: Бизнесът очаква стабилност и предвидимост

За отговорно държавническо поведение и спешни действия в полза на обществото и бъдещето на България призовават в отворено писмо няколко търговски камари, които представляват компании от основните външнотърговски партньори на страната ни. Те се..

публикувано на 02.07.24 в 20:12

Парламентът ще гласува проектокабинета, предложен от ГЕРБ-СДС, в 13 часа утре

Народното събрание ще гласува предлагания от ГЕРБ–СДС министър-председател, структура и състав на Министерския съвет от 13:00 часа утре, 3 юли. Това предвижда точка от проектопрограмата за работа на депутатите, публикувана на интернет страницата на..

публикувано на 02.07.24 в 20:11