Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Приходите от туризъм тази година ще надхвърлят 3.5 милиарда, прогнозира Румен Драганов

Румен Драганов
Снимка: БГНЕС

2 милиарда и 800 милиона евро приходи само за летния сезон очаква туристическият бранш, прогнозира в интервю за „Хоризонт“ Румен Драганов - директор на института за анализи и оценки в туризма.

За цялата година приходите от тази дейност ще надхвърлят 3 и половина милиарда.

През 2017-а страната ни ще бъде посетена от 11 и половина  милиона чуждестранни туристи, което, в сравнение с миналата година, е с един милион и 100 хиляди повече.
Ниското заплащане на кадрите обаче остава проблем в туризма, каза Драганов.

Водещото в момента оттук нататък е загубата на конкуретноспособност на българския туристически продукт по отношение на заплащането на труда и нищо друго. Имаме качеството, имаме нещата. Не плащаме достатъчно.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

В село Карпачево стартира фестивала "Джаз под звездите на Деветашкото плато"

Тази вечер в ловешкото село Кърпачево се открива десетия фестивал "Джаз под звездите на Деветашкото плато", който продължа до неделя. Фестивалът събира популярни български музиканти на откритата сцена на поляната край пещерата "Гарваница", между селата Кърпачево и Горско Сливово, съобщи Ива Таралежкова, председател на сдружение "Деветашко..

публикувано на 28.06.24 в 19:25

Схема за незаконна търговия с хормони на растежа, стероиди и пране на пари разкриха в Перник

Схема за незаконна търговия с хормони на растежа, стероиди и пране на пари разкриха при съвместна операция ГДБОП и ДАНС. Специализираната операция е проведена на територията на град Перник.  Действията са осъществени от служители на ГДБОП и ДАНС и са във връзка с разкриването на престъпна схема, свързана с изпиране на пари от незаконна търговия с..

публикувано на 28.06.24 в 19:18
Снимката е илюстративна

Работи се по отстраняване на дърво, наклонило електрически стълб на пътя София - Самоков

Служители на Енергоснабдяване работят в момента, за да отстранят авария в района на пътя София-Самоков, където дърво е наклонило електрически стълб. Движението на автомобилите не е спирано и опасност за хората няма, каза за БНР кметът на Долни Пасарел Даниела Кръстева. Тя поясни още, че   електроснабдяването не е спирано. "Едно дърво е..

публикувано на 28.06.24 в 19:16

Катастрофа между камион и бус на Северната скоростна тангента в София

Катастрофа между камион и бус е станала в късния следобед на Северната скоростна тангента в София. От МВР съобщават, че при катастрофата са пострадали трима души. Шофьорът на тежкотоварния камион е чужд гражданин. При удара камионът е навлязъл в насрещното движение. Трафикът се регулира от екипи на Пътна полиция.

публикувано на 28.06.24 в 18:51
Камен Донев

Софийският районен съд: Камен Донев не е обидил директора на Народния театър

Софийският районен съд (СРС) оправда актьора Камен Донев по дело за обида, заведено от директора на Народния театър "Иван Вазов" Васил Василев . Делото беше образувано през пролетта на 2023 г. и беше следствие на скандала между Васил Василев и режисьора Александър Морфов. Директорът на Народния театър се почувствал обиден от изказване..

публикувано на 28.06.24 в 18:49

Илияна Йотова: В ГЕРБ-СДС има някакви колебания дали да състави правителство

В Пловдив вицепрезидентът Илияна Йотова коментира предстоящото връчване на мандат за съставяне на правителство на 1 юли на най-голямата политическа сила в парламента - ГЕРБ-СДС: " Нямам отговор за себе си дали ГЕРБ иска да направи правителство или ще ходи на избори. Желанието на всички нас е да има стабилно правителство, защото това е добре за..

публикувано на 28.06.24 в 18:28
Ген. Иван Чобанов

Ген. Иван Чобанов: В случая с Брендо службите не са си свършили работата

В случая с Евелин Банев-Брендо службите не са си свършили работата . Не е въпросът как е влязъл в България, а как от 2022 г. досега не са имали никаква информация за него .  Това каза пред БНР ген. Иван Чобанов, бивш ръководител на Националната служба "Сигурност", и добави: " Нещо гнило е пак в службите , но е трудно да коментирам. Едва ли е..

публикувано на 28.06.24 в 18:13