Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Мистерията на българските гласове" откриха 33-то издание на "Аполония"

С блестящите изпълнения на световноизвестния хор "Мистерията на българските гласове" пред препълнения амфитеатър в Созопол, официално бяха открити празнците на изкуствата "Аполония". Именитият български скулптор Павел Койчев стана 18-я носител на наградата "Аполон Токсофорос". "Това е творец с голяма фантазия и неуморим дух", каза при връчването на статуетката артистичният директор на фондация "Аполония" Маргарита Димитрова. Според нея той е творец, който спокойно може да бъде наречен мъдрец и представител на световната култура.

Наградата на банката, генерален спонсор на фестивала, след допитване в социалните мрежи, беше присъдена на естрадната прима Лили Иванова. Нейният концерт на "Аполония" е на 1 септември и се очаква с голям интерес.

70 събития, 15 от тях - премиери, са включени в програмата на фестивала. На 5 фестивални сцени "Аполония" и тази година ще представи най-новите и най-интересните събития от културния афиш на страната ни. 10 театрални постановки, литературни премиери, изложби, документално и игрално кино и срещи с бележити автори, очаква публиката в дните до 5-и септември.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Галерия