Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Монти- екс групата " Ice Cream": "Много бури бушуват в мен"

"Не слушай" - най- новият сингъл на дуета Петя Алекса и Монти излезе година след "Нека бъде лудница". Автор на музиката е Светлин Къслев, текстът е на Монти. Ивомир Пешев заснема видеото, като реализира идеите на двамата изпълнители. "Този път залагаме на простичкото, не искахме да правим претенциозен клип. Песента е достатъчно емоционална и искрена и не смятахме, че има нужда от огньове и взривяващи се автомобили, както беше в "Нека бъде лудница", разяснява синеоката красавица Петя Алекса. С Монти вече почти са готови с новия си летен хит, който ще излезе в разгара на лятото. За Монти познат като част от групата "Ice Cream" песента "Не слушай" е отражение на 35-тата година от живота му. "Изключително автобиографична, тя отразява всичко, което се случи през изминалата една година от живота ми- пълното ми сърце с любов и разрязаната ми на две душа, наранена от предателството на приятели и близки хора. Но дори и в най- трудните моменти съм с усмивка на лицето, нито едно препятствие не ме е стряскало, нито една лоша новина не ме е плашила, винаги приемам нещата с усмивка. Живеем във време, в което хората говорят едно, а правят друго. С Петя сме в жвитотите един на друг от 13 години, ние не афишираме нашето познанство, ние сме души, които се допълват напълно и сме доволни от тандема ни. Преди две години нямаше никакви индикации, че групата "Ice Cream" ще спре да съществува, не съм планирал да развалям група. Положихме максимални усилия групата да остане да съществува, но нямаше вдъхновение в това, което правим. Осъзнах, че не искам да бъда част от нещо, в което няма капчица магия, беше неизбежно. В момента чувствам една огромна свобода, една година след "Ice Cream" имам чувството, че от плещите ми е паднал някакъв много голям товар. Написах около 50 песни, качвам се на влака за Варна, например и пиша две песни, докато пътувам до там. Много бури бушуват в мен, аз възприемам моя вътрешен свят като океан, в мен има много бури, заливчета, морета, плувам с една малка лодчица в този океан и постоянно ми се случват много интересни неща и съм щастлив, че съм открил такова нещо вътре в себе си. Осъзнах, че първото пътешествие и най- важното е да откриеш какво има вътре в теб и чак тогава можеш да разбереш смисъла на външния свят. Прекарах дълги години пътувайки с моята лодчица в моя вътрешен свят и разгледах невероятни неща и това ми помага да бъда щастлив наистина. Бил съм си в Бермудския триъгълник, бил съм си в Марианската падина, на Еверест съм се качвал и съм видял всичко вътре в себе си"- сподели Монти в предаването "Бъди какъвто си". Цялото интервю можете да чуете в прикачения файл.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

"Седемте стола" гостува в Народния театър

Комедията "Седемте стола", продукция на Драматичния театър в Ловеч по безсмъртната класика на Иля Илф и Евгений Петров, ще се играе за първи път на голямата сцена на Народния театър на 8 юни от 19:00 ч.  Най-известният комбинатор и бъдещият собственик на скритите в стол от умиращата му баба диаманти ще преминат през серия от комични обрати и..

публикувано на 07.06.24 в 16:59

Иво Милев с нов прочит върху биографията на Алеко Константинов

От няколко дни на книжния пазар е най-новата биография на Алеко Константинов – "Das Wunderkind". Автор е Иво Милев, изкуствовед, писател и изследовател.  "Алеко Константинов е много важен за нашето самосъзнание и културна история".  Милев работи върху масив от материали, запазен в архива на академик Динеков. "Има непубликувани..

публикувано на 07.06.24 в 15:12
Плевенската филхармония представя ABBA symphonie

Плевенската филхармония представя ABBA symphonie в зала "България"

В зала "България" на 8 юни ще гостува Плевенската филхармония. Люси Дяковска и Милица Гладнишка, под диригентството на Найден Тодоров, ще представят симфония "АББА". Музиката на АББА вече 50 години свързва всички генерации, отбеляза пред БНР Люси Дяковска.   "Цял живот съм я преживявала и изпълнявала с огромно удоволствие...

публикувано на 07.06.24 в 11:55

Dafa trio - едно истинско отражение на мултикултурализма, ще зарадва публиката в "София лайв клуб"

Dafa trio е истинско отражение на мултикултурализма.  То събира една пианистка от Хонконг  - Тин Сиу Чи, един кларинетист от Сирия - Гет Алмагуут, и eдин испански перкусионист – Ерик Лареа.  Тази вечер (6 юни) музикантите ще зарадват с изпълненията си посетителите в "София лайв клуб".  Те оставиха отпечатък в душата ми, призна пред БНР..

публикувано на 06.06.24 в 11:32

Поети и писатели от РСМ на "Македонска книжовна визита" в София

С участие на 11 поетеси, поети и писатели от Северна Македония от днес до 8 юни в София ще се състои 15-ото издание на "Македонската книжовна визита". Целта е популяризиране на македонската литература и задълбочаване на македонско-българските книжовни и културни връзки. Тази година инициативата ще започне с литературния портрет на..

публикувано на 06.06.24 в 11:08

Фестивал на сръчните ръце в с. Бусинци в края на месеца

Фестивал на сръчните ръце ще се проведе в трънското село Бусинци от 28 до 30 юни. За втора поредна година в продължение на три дни майстори ще демонстрират занаяти и сръчности, а посетителите ще могат да се включат в ателиета по интереси. В пространството около Бусинската сръчкотилница ще бъдат обособени четири зони - "Сръчни ръце", "Вкусна..

публикувано на 06.06.24 в 10:25
Вълчин Даскалов -

Вълчин Даскалов - между видимия и невидимия свят на "Силата"

Вълчин Даскалов ще представи днес - 05.06, новата си книга "Силата". Премиерата на сборника с разкази ще се състои в кино "Влайкова". Даскалов е преподавател по Търговско право в УНСС и по Международно стопанско право в Икономическия университет във Виена, но има и интерес към "чисто човешките сили".  Това е втората му творба.  "Започнах да..

публикувано на 05.06.24 в 19:08