Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изказването на Доган за програмен кабинет без предсрочни избори провокира различни коментари

Ахмед Доган
Снимка: Ани Петрова, БНР


Думите на почетния председател на ДПС Ахмед Доган за програмен кабинет без предсрочни парламентарни избори провокираха коментари и в Народното събрание. Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов подчерта, че парламентарното мнозинство е стабилно, а изборите за Европарламент ще са атестат за виждането на Доган.

Цветанов добави, че наблюдаваме сблъсък между националното и европейското движение в БСП, което е вътрешен проблем. ДПС обаче е проевропейска партия и по-лесно би се вписала до идеите на ГЕРБ:

"Това, което Ахмед Доган каза, е, че днес страната не се нуждае от предсрочни избори, а що се касае до програмен кабинет, аз смятам, че към настоящия момент имаме парламентарно мнозинство. Немалка част от законопроекти, които не са част от управленската програма, ние получаваме парламентарна подкрепа и от опозицията".

Според председателя на БСП Корнелия Нинова Доган дава правилна оценка на ситуацията в страната, но лечението, според нея, е грешно:

"Предложението за лечение – програмно правителство, зад което да застанат или в което да участват всички представени в парламента партии, за нас е невъзможна формула“.

Депутати от Обединени патриоти Валери Симеонов изказа недоумението си от това, че медиите са провокирани от думите на Ахмед Доган:

"Ахмед Доган – като че ли това е най важното политическо събитие в последната седмица. Аз не мисля така. По отношение на неговите идеи там за не знам какъв си кабинет, бих казал, дръндарска кокошка просо сънува. Какви са тия глупости, какъв програмен кабинет, държавата си има кабинет. Откъде накъде ще развиваме  някакви такива фантастични  хипотези“.

Снощи почетният председател на ДПС Ахмед Доган на тържеството на Движението по случай настъпването на Новата 2019 г. заяви: "Към днешна дата обществото и държавата нямат нужда от предсрочни парламентарни избори. Нещо повече, дори трябва да направим необходимото управляващите да не претърпят вътрешнопартийна имплозия". Доган аргументира нуждата от програмен кабинет с това, че България изостава от темповете за развитие на ЕС и догонващото развитие трябва да стане приоритет. Словото беше публикувано на официалната страница на ДПС в интернет.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ

7 загинали при ракетната атака над Киев, 10 – в Кривой рог

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви пред Ройтерс, че днешната руска ракетна атака през деня по украинската столица е била една от най-лошите за двете години пълномащабна  война. Украинските военновъздушни сили отблъскват руско нападение по Киев По-рано президентът Зеленски съобщи, че са били изстреляни 40 ракети по 5 града в страната...

публикувано на 08.07.24 в 13:44
Атал се връща в премиерската резиденция, след като произнесе реч след втория тур на парламентарните избори.

Макрон не прие оставката на френския премиер Атал

Френският премиер Габриел Атал дойде в сградата на френското президентство, за да подаде оставка след парламентарните избори, на които политическият лагер на правителството загуби позицията си на най-голяма група в разделения парламент. Приключиха изборите във Франция, левицата излиза начело Левицата се очертава победител във Франция, но без..

публикувано на 08.07.24 в 13:43
Хасан Адемов

Хасан Адемов: Скърца механизмът за вземане на решения в ДПС

Случващото се в ДПС е криза в механизма за вземане на решенията , заяви в интервю за БНР Хасан Адемов - член на Централното оперативно бюро на Движенето. По думите му основен проблем е, че решенията не се вземат от колективните органи на партията : "Политиката е колективно занимание и индивидуалните решения винаги срещат някаква..

публикувано на 08.07.24 в 13:39

До 19 юли партиите подават отчети за приходи, разходи и поети задължения за изборите

До 19 юли политическите партии, коалициите от партии и инициативните комитети, участващи в двата вида избори на 9 юни - за народни представители за Народно събрание и за членове на Европейския парламент от Република България, трябва да представят пред Сметната палата отчетите за приходите, разходите и поетите задължения за плащане във връзка с..

публикувано на 08.07.24 в 13:33

Ръст на обявите за IT сектора

За пръв път от началото на годината има ръст на обявите за работа за IT сектора, като повишението в броя им е с 50 или с два процента - Това показват данните от ежемесечния анализ на най-големия кариерен сайт у нас за месец юни. Лек ръст на предложенията през месеца се наблюдава и в сектор "Логистика и транспорт" - те са със 100 повече...

публикувано на 08.07.24 в 13:20

Заместник-директорът на Областната полиция в Ловеч е уволнен дисциплинарно

Заместник-директорът на Областната полиция в Ловеч Георги Иванов е уволнен дисциплинарно със заповед на служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов. Заповедта за уволнението на Георги Иванов е от миналата седмица, потвърдиха от пресцентъра на МВР. През май той беше временно отстранен от длъжност заради образувано срещу него..

публикувано на 08.07.24 в 13:09
Снимката е илюстративна, архив

Полицията изведе от дома му мъж, буйствал и заплашвал със самоубийство

Полицията в Каварна е извела от дома му мъж, буйствал и заплашвал със самоубийство. Намесата на органите на реда е била провокирана от поредица сигнали, подадени до телефон 112. Мъжът е настанен за лечение в Центъра за психично здраве в Добрич. Първият сигнал, подаден на 5 юли, се отнася за мъж в неадекватно състояние в апартамент в Каварна...

публикувано на 08.07.24 в 13:07