Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Астра очаква оферта от Лудогорец за Пламен Илиев

Пламен Илиев в действие
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководството на Астра очаква офертата на Лудогорец за вратаря Пламен Илиев, заяви президентът на румънския елитен футболен клуб Дани Коман за местното издание "Газета Спортурилор".

Според информации от вчера българският национал Илиев е постигнал договорка за личните си условия с разградчани, но има контракт с тима от Гюргево за още шест месеца, така че Лудогорец ще трябва да заплати трансферна сума, ако иска да го привлече през януари.

Желанието на стража е да напусне, а Коман заяви, че е готов да го продаде, но при подходящщо предложение.

"Илиев е национален вратар и е нормално той да иска по-добри условия. Очакваме от Лудогорец да се свържат с нас и да дискутираме въпроса. Той трябва да започне зимна подготовка с нас на 7 януари", коментира президентът на Астра.

"Готови сме да преговаряме, не можем да го задържим, ако той има по-добро предложение. Илиев имаше контузия, но вече е напълно възстановен. В негото отсъствие Давид Лазар се справи отлично и ни помогна да спечелим доста точки", допълни той.

В следващите дни ще стане ясно дали Илиев ще остане в Румъния до лятото, или ще напусне още този месец. Интерес към него проявяваха Стяуа и Динамо (Букурещ).



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.

Свързани новини

Пламен Илиев

Лудогорец привлича Пламен Илиев

Лудогорец е пред финализиране на трансфера на вратаря на българския национален отбор Пламен Илиев.  Юношата на  Видима-Раковски (Севлиево), в момента е футболист на румънския клуб Астра (Гюргево). Договорът му с румънския отбор изтича през юни и..

публикувано на 03.01.19 в 17:33
ВИЖТЕ ОЩЕ

Нидерландия на четвъртфинал след класика срещу Румъния

Европейският шампион от 1988-а година Нидерландия постигна победа с 3:0 над Румъния на осминафиналите на континенталния турнир в Германия. Нидерландия започна срещата на високо темпо и с натиск в противниковата половина. Още в 6-а минута Шави Симонс..

публикувано на 02.07.24 в 21:11

Джокович с експресна победа на Уимбълдън

Седемкратният шампион на Уимбълдън и финалист от миналата година Новак Джокович (Сърбия) се класира за втория кръг на турнира по тенис на трева от Големия шлем в Лондон (Великобритания) само месец след като претърпя операция на менискуса на дясното..

публикувано на 02.07.24 в 20:31

ЦСКА 1948 продаде звездата си в Турция

Полузащитникът на ЦСКА 1948 Педро Енрике Оливейра или Педриньо, ще продължи кариерата си в турския клуб Коняспор, съобщи сайтът Transfer Merkezi. Според турската медия, 27-годишният ляв полузащитник e подписал договор със зелено-черните за 3..

публикувано на 02.07.24 в 20:29

Левски иска нов панамски защитник

Българският футболен клуб Левски проявява интерес към панамския национал Едгардо Фариня, съобщава местният журналист Хосе Мигел Домингес в Х. Централният бранител е собственост на Индепендиенте от панамското първенство и цената за правата му е..

публикувано на 02.07.24 в 17:43

ЦСКА София се подсили с Иван Дюлгеров

ЦСКА София привлече в редиците си българския национален вратар Иван Дюлгеров, съобщиха от клуба. Днес той подписа своя тригодишен договор с най-титулования български клуб. Талантливият страж, който пристига на "Българска армия" със свободен..

публикувано на 02.07.24 в 17:41
Португалия - Словения

Драма прати Португалия в четвъртфиналите на Европейското първенство

Португалия се класира по изключително драматичен начин на четвъртфинал на Европейското първенство по футбол в Германия, след като елиминира Словения с 3:0 при изпълнението на дузпи и без голове в 120 минути игра. Големият герой за португалците беше..

публикувано на 02.07.24 в 06:59
Национален отбор по волейбол за жени до 18 години

България с чиста победа над Германия на ЕП по волейбол за жени до 18 години

Националният отбор на България по волейбол за жени до 18 години победи Германия с 3:0 (25:23, 25:19, 25:23) на старта си на Група 2 от Европейското първенство в гръцкия град Хераклиен. Отборът, с който започна треньорът Антонина Зетова, бе Деница..

публикувано на 01.07.24 в 23:13