Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отборът на Германия на финал за „Хопман къп“

Зверев и Кербер записаха 3 победи в групата.
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Отборът на Германия в състав Александер Зверев и Ангелик Кербер се класира за втора поредна година на финала на тенис турнира „Хопман къп“ в Пърт, Австралия. За титлата немците ще спорят утре с шампиона Швейцария (Роджър Федерер и Белинда Бенчич).

Германците поведоха с 2-0 срещу домакините и предсрочно си осигуриха първото място в групата преди срещата на смесени двойки.

Кербер се справи с Ашли Барти с 6:4, 6:4. Левичарката направи по един пробив във всеки сет и отрази всички пет шанса на австралийката.

След това шампионът от финалите на АТР в Лондон Зверев победи Матю Ебдън с 6:4, 6:3.

Саша сервираше отлично, постигна осем аса, вкара 83 процента от точките при разиграно първо подаване и не даде на съперника нито една точка за пробив. На свой ред тенисистът от Хамбург постигна три брейка от осем възможности.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините на Програма „Хоризонт“ - вече и в Instagram. Акцентите от деня са в нашата Фейсбук страница. За да проследявате всичко най-важно, присъединете се към групите за новини – БНР Новини, БНР Култура, БНР Спорт, БНР Здраве, БНР Бизнес и финанси.
ВИЖТЕ ОЩЕ
Мария Николова

Мария Николова със 7-а победа и рекорд в Обиколката на Витоша

Мария Николова направи голямото си завръщане с уникален рекорд и пореден  триумф в Обиколката на Витоша. След като два сезона тя пропусна емблематичната надпревара заради стартове в чужбина, днес тя записа седмата си победа в 100-километровото свръх изпитание и стана първата обиколила планината с бягане под 9 часа. За феноменалното постижение..

публикувано на 30.06.24 в 11:24
Георги Аспарухов и Никола Котков

Левски отбеляза 53 години от загубата на великите Георги Аспарухов и Никола Котков

Футболният Левски отбеляза 53 години от трагедията на Витиня, при която загинаха легендите на клуба Георги Аспарухов-Гунди и Никола Котков. Българският футбол скърби за двама от най-добрите футболисти в историята. "Днес се навършват 53 години след трагедията на Витиня. Ден, в който се покланяме пред двама велики спортисти и личности – пример..

публикувано на 30.06.24 в 11:19
Таня Богомилова

Таня Богомилова - една легенда празнува юбилей

Таня Богомилова – една от най-великите спортистки в българската олимпийска история, навършва днес 60 години. Тя е първата и единствена българка с олимпийско злато в плуването бе определена за "Спортист на годината" в най-успешния сезон за родния спорт. Олимпийска шампионка на 100 м бруст от Сеул 1988, с четвърто и шесто място на същите..

публикувано на 30.06.24 в 09:38
Борислав Маринов и Кристиан Каси

Ботев (Пд) привлече двама нови

Ботев (Пловдив) привлече още двама нови футболисти. Това са 19-годишният Борислав Маринов и Кристиан Каси, които пристигат като преотстъпени под наем с опция за закупуване в края на сезона. Двамата се присъединиха към лагера на тима в Правец, съобщават от клуба. Маринов е един от големите таланти в българския футбол. Атакуващият футболист..

публикувано на 30.06.24 в 06:59

Германия е на четвъртфинал след победа срещу Дания

Отборът на Германия победи състава на Дания с 2:0 и стана вторият отбор, който се класира за четвъртфиналите на Европейското първенство по футбол, на което е домакин. По-рано вчера Швейцария елиминира защитаващия титлата си тим на Италия с 2:0 и стана първият четвъртфиналист в турнира. Възпитаниците на Юлиан Нагелсман стигнаха до успеха с голове..

публикувано на 30.06.24 в 00:52
Германия - Дания

Силна буря прекъсна за 25 минути осминафинала: Германия - Дания

Силна буря прекъсна мача между домакините от Германия и Дания от осминафиналите на Европейското първенство по футбол. Мачът в Дортмунд беше спрян за около 25 минути заради гръмотевична буря и проливен дъжд, които направиха играта невъзможна. Съдията Майкъл Оливър от Англия прибра двата отбора в съблекалните в 33-ата минута. Двата тима играят при..

публикувано на 29.06.24 в 23:41
Лудогорец

Лудогорец спечели и последната си контрола в Австрия

Футболният Лудогорец записа изразителна победа с 4:1 срещу румънския Университатя (Крайова) в последната си контрола по време на лагера в Австрия. Шампионите се завръщат в България в неделя и на 10 юли ще приемат Динамо (Батуми) в квалификациите на Шампионската лига. Кайо Видал даде преднина на Лудогорец след половин час игра и Рик..

публикувано на 29.06.24 в 21:37